Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 18:54

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 93η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Οι δήμαρχοι σαν θεσμός πρωτοεμφανίστηκαν στη Ρώμη το 471 π.χ. κι εκλέγονταν σε ιδιαίτερες συνελεύσεις του λαού, δηλαδή των πληβείων.

- Στην Αρχαία Ελλάδα η πιό μεγάλη απσχόληση του λαού ήταν η συντήρηση της ελευθερίας του. Βέβαια τις δουλειές της έκαναν οι δούλοι.

- Σε μια ευνομούμενη πολιτεία κανένας δεν έχει το δικαιωμα ν'απαιτήσει από τον άλλο να κάνει κάτι που δεν το κάνει ο ίδιος.

- Όταν ο κοινωνικός δεσμός αρχίζει να χαλαρώνει και το κράτος εξασθενεί, όταν τα ατομικά συμφέροντα αρχίσουν να επικρατούν κι οι μικρές ομάδες του λαού να επηρεάζουν τη μεγάλη ομάδα, το κοινό συμφέρον αλλοιώνεται και βρίσκει αντιπάλους, η ομοφωνία δεν βασιλεύει πιά κατά τις ψηφοφορίες, η γενική βούληση δεν είναι πιά μια βούληση όλων, εμφανίζονται αντιφάσεις, διαφωνίες κι η καλύτερη απόφαση δεν γίνεται αποδεκτή χωρίς σοβαρές αντεγκλήσεις.

- Αν αποφασίσεις ότι ο γιός ενός δούλου, γεννήθηκε δούλος, είναι σαν ν'αποφασίζεις ότι δεν γεννήθηκε άνθρωπος.

- Μόνο οι κακοποιοί και οι εγκληματίες εμποδίζουν τον πολίτη να είναι ελεύθερος.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 829 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!