Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 14:17

Μεγάλος προβληματισμός στον Άγιο Βλάση για τα έλατα που ξεραίνονται (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε κατοίκους και τοπικούς φορείς στον Άγιο Βλάσιο και την ευρύτερη περιοχή των Παρακαμπυλίων για τον αυξανόμενο αριθμό ελάτων που ξεραίνονται.

Σε μία περιοχή με μεγάλο φυσικό πλούτο, η οποία καλύπτεται από απέραντες δασικές εκτάσεις, πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα έλατα που αποκτούν το χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα του ξερού…

Διακρίνονται στο βάθος ξερά έλατα διάσπαρτα στην πλαγιά

Τόσο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας όσο και δασοφύλακας ενημέρωσαν αρμοδίως το Δασαρχείο Αγρινίου, το οποίο με τη σειρά του μερίμνησε να συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό και δείγματα τα οποία και απεστάλησαν Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο ώστε να αξιολογηθούν για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στα δέντρα.

Παρεμφερής κατάσταση έχει προκύψει και στη γειτονική Φωκίδα σε μεγάλο αριθμό ελάτων. Οι πρώιμες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το ζήτημα μπορεί να έχει να κάνει καθαρά με την θερινή ξηρασία ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα μολύνσεων από κάποιο μύκητα ή έντομο.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 253 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.