Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 09:28

Ο οργανισμός Ε.Π.Π.Ι.-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ Πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο οργανισμός μας, Ε.Π.Π.Ι.-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ συμμετείχε ως ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στον Ετήσιο Διάλογο του Θεσμού Bravo που αναπτύσσει το QualityNet Foundation με κύριο στόχο την ενημέρωση, αφύπνιση και  εκπαίδευση της ελληνικής κοινωνίας για τα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στη χώρα μας.
 
Η Εθελοντισμός, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Ιστορία - Δρούμε, στην αγγλική γλώσσα η επωνυμία αυτή αποδίδεται ως: «Voluntarism, Environment, Culture, History – We act» «( VECH-WE ACT )  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα το Αγρίνιο, συμμετέχοντας για 1η πρώτη φορά υποστηρίζουμε τους στόχους του κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με την πρωτοβουλία μας Περιβάλλον & Πολιτισμός.
 
Για εμάς, αποτελεί κοινωνική μας ευθύνη η προαγωγή του φυσικού και πολιτιστικού μας αποθέματος καθώς και το ζωντάνεμα της Γης.
 
Στοχεύουμε μέσα από τις δράσεις μας στην ανάπτυξη του βιωματικού αγροτουρισμού, στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, στην προαγωγή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς  και τη διασύνδεση με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς, σε ένα μεγάλο μονοπάτι περιβάλλοντος και πολιτισμού, γύρω από τον ποταμό Αχελώο και το αποδεικνύουμε στην πράξη του.

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας.

Το Bravo Sustainability Dialogue Awards2022 σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με 363 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 193 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. Οι συμμετέχουσες πρωτοβουλίες αποτελούν τη βάση του Ετήσιου διαλόγου ο οποίος αναπτύσσεται με τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών οι οποίοι ενημερώνονται και καταθέτουν τις απόψεις τους για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται με στόχο την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος .

Ενώ στο Bravo Schools 2022, στον σχολικό διαγωνισμό για τους Παγκόσμιους Στόχους  συμμετείχαν 22.000 μαθητές με 650 σχολικές προτάσεις από σχολικές μονάδες όλης της χώρας, οι οποίοι κατάφεραν να ενεργοποιήσουν  και να συμμετέχουν  στη διαδικασία περισσότεροι από  30.000 ενεργούς πολίτες ,μέλη των οικογενειών τους και των τοπικών κοινωνιών.  

certification vech we act

Διαβάστηκε 398 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.