Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 19:07

Επιστήμονες βρήκαν τη «μαγική συνταγή» που κάνει ένα ζευγάρι να μένει για πάντα μαζί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ξόδεψε χρόνο και πόρους για να μελετήσει ζευγάρια που είναι μαζί από το 1989 και να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος των ζευγαριών που μένουν πολλά χρόνια μαζί.

Κατέληξε πως ο βασικότερος συντελεστής που κρατάει μαζί ένα ζευγάρι είναι το γέλιο και ο αυθορμητισμός.

Σε ένα από τα πειράματα της μελέτης με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας, Robert Levenson, κατέγραψαν πως αντιδρούσαν τα ζευγάρια σε δύσκολες συνθήκες, σε κάποια έκτακτα προβλήματα, σε διαφωνίες και καυγάδες και βρήκαν ότι όσα ζευγάρια, ή τουλάχιστον ο ένας από τους δύο, το αντιμετώπιζαν με χιούμορ οι αντιδράσεις ήταν ηπιότερες και το αποτύπωμα του καυγά μηδενικό.

Η καθηγήτρια Γνωστικών Νευροεπιστημών, Sophie Scott, από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, σχολίασε: «Παρατηρείς ότι ενώ το άγχος κάνει την εμφάνισή του, τα ζευγάρια που το αντιμετωπίζουν με γέλιο όχι μόνο ανακουφίζονται από την αρνητική επίδρασή του αλλά καταλήγουν να είναι και πιο ευτυχισμένα στη σχέσης τους»

Η έρευνα έρχεται ως συμπληρωματική σε άλλες δύο που έδειχνε ότι σε μακροχρόνιες σχέσεις η απουσία σeξουαλικής επαφής συνδέεται με την έλλειψη επικοινωνίας και σε μια δεύτερη που έδειχνε ότι το 79% των γυναικών βρίσκει το χιούμορ το πιο ελκυστικό στοιχείο σε έναν άνδρα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 471 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.