Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 09:45

Ο Γιάννης Δακαλάκης ευχαριστεί όλους όσοι βρέθηκαν στην παρουσία του νέου του βιβλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Γιάννης Δακαλάκης μετά την παρουσίαση του βιβλίου του “ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ιστορία- Πολιτισμός – Γεγονότα” ευχαριστεί  για την παρουσία τους εκεί φίλων και γνωστών αλλά και για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν

Φίλες και φίλοι, Σας ευχαριστώ!

Μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου, τις φίλες και τους φίλους, τους ολίγον γνωστούς αλλά και αγνώστους προς εμένα, για την υποδοχή που επεφύλαξαν στο τελευταίο μου βιβλίο με τίτλο:

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Ιστορία- Πολιτισμός – Γεγονότα

16ος – 20ος Αιώνας

Και δεν είναι μόνον αυτό καθ’αυτό το γεγονός τής αποδοχής της οποίας έτυχε και απλά της απόκτησης του βιβλίου, αλλά ο τρόπος, τα θερμά λόγια, οι προσωπικές ευχαριστίες και οι έπαινοι που εισέπραξα από έναν έκαστο των Αναγνωστών.

Η κριτική των υπήρξε συγκινητική συνάμα δε και εποικοδομητική, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ένα βιβλίο «ανάμνηση της παληάς μας εποχής», της ανέμελης ζωής που ζήσαμε εμείς οι κάπως… μεγάλοι σήμερα και που στα νειάτα μας φαινόταν, αλλά και ήταν όντως, όλα τόσο όμορφα, τόσο φωτεινά και τόσο χαρωπά, τόσο που, σήμερα,οι νεώτεροι διαβάζοντας το, να φαντάζονται και οι ίδιοι ότι έχουν ζήσει αυτή την “αυθεντική” εποχή.

Δεν μπορώ, επίσης, να παραβλέψω το γεγονός πως, για πρώτηφορά, υπήρξαν συμπολίτες μου που προμηθεύτηκαν δύο,τρία, ή και περισσότερα βιβλία για συγγενείς και φίλους, εντός και εκτός της Ιερής μας πόλεως.

Μέσα από τις 1300 περίπου φωτογραφίες, ντοκουμέντα, παληά δημοσιεύματα, περιγραφές από γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής της πόλης μας – αποτέλεσμα της διετούς και πλεόν προσωπικής μου έρευνας – δίνεται στον Αναγνώστη η  δυνατότητα να αναπολήσει, να φέρει στη μνήμη του, να πληροφορηθεί γεγονότα που ενδεχομένως τουδιέφευγανκαι σε πολλές περιπτώσεις, να δακρύσει βλέποντας το πρόσωπό του «παιδί» ενώ σήμερα είναι παππούς. Έχει ακόμη την δυνατότητα να διακρίνει, ανάμεσα στα πρόσωπα μιας ή και περισσοτέρων  φωτογραφιών, τους Γονείς, τους συγγενείς, τους γνωστούς και φίλους που μπορεί ναέχουν “φύγει”, τους Καθηγητές, τουςΔασκάλους αλλά και τους συμμαθητές του.

Να θυμηθεί τα παιγνίδια, τους κρυφούς νεανικούς έρωτες, τα στιχάκια στα βιβλία που τα αγοράζαμε για την επόμενη τάξη. Να θυμηθείτις εκδρομές, τις γυμναστικές επιδείξεις, τους χορούς στα μικρά τότε νεανικά κέντρα αλλάκαι τους αποκριάτικους, στις μεγάλες αίθουσες. Να θυμηθεί ακόμη τις Εθνικές και Θρησκευτικές γιορτές όπως και τα γλέντια  με όλη την παρεά στα πανηγύρια.

Το βιβλίο όμως αυτό δεν περιορίζεται μόνον στο παρελθόν και στις αναμνήσεις του. Γίνεται, ταυτόχρονα, πηγή ιστορικής πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για την Ιερή μας πόλη, την πόλη με την ιστορία πέντε αιώνων, με τον πολιτισμικό της πλούτο, με την ιερή ιστορική τηςπορεία και συμμετοχή της στουςΑγώνες για Ελευθερία.

Γίνεται η πηγή ιστορικής πληροφόρησης για τους άγνωστους αγώνεςμεγάλων και επιφανών Ανδρών να διατηρήσουν την ελληνική και θρησκευτικήταυτότητα των ραγιάδων πριν την Επανάσταση. Προσφέρει χρήσιμα ιστορικά στοιχεία για πρόσωπα που ανέδειξαν αυτή την πόλη και την κατέστησαν κυρίαρχη, αμέσως μετά την απελευθέρωσή της, όχι μόνον στον ελλαδικό χώρο, αλλά και σε όλα τα φιλελληνικά Κράτη, ανά τον κόσμο. Και όλα αυτά, χάρις στις κορυφαίες προσωπικότητες που ,επί πολλά έτη, ηγήθηκαν αυτής έχοντας στα χέρια τους τις τύχες της.

Τέλος δε, θυμίζει στους παλαιότερους και ενημερώνει τους νεώτερους, για τις εγκληματικές ενέργειες που έγιναν σε βάρος αυτής της πόλης από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του τόπου, στην περιοδο 1955 – 1975, την εποχή που τα συμφέροντα «βίασαν» και «λεηλάτησαν» την πόλη, αφαιρώντας  της  ό,τι πιο πολύτιμο είχε, την Λιμνοθάλασσά της.

Φίλες και φίλοι, Σας ευχαριστώ!

Γιάννης  Δακαλάκης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 342 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.