Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 18:50

Παίρνει ζωή το Κέντρο Θαλάσσιου Σκι στη Λίμνη Στράτου – Δημιουργείται προπονητικό κέντρο και για τους αθλητές του wakeboard

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Κέντρο Θαλάσσιου Σκι στη Λίμνη Στράτου αρχίζει και παίρνει ζωή καθώς σήμερα ξεκινούν τα πρωταθλήματα νέων, seniors, ανδρών και γυναικών.

Παράλληλα από την Ομοσπονδία δημιουργείται προπονητικό κέντρο και για τους αθλητές του wakeboard

Ξεκινούν σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα πρωταθλήματα νέων, seniors, ανδρών και γυναικών στο Αγρίνιο, στη λίμνη Στράτου.

Τουλάχιστον 50 αθλητές, συνοδευόμενοι από τα επιτελεία τους, θα είναι στο Αγρίνιο αυτές τις ημέρες, ενώ ήδη στη λίμνη Στράτου εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται νεαροί αθλητές από πολλές περιοχές της χώρας και προετοιμάζονται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, που θα γίνει στα Γιάννενα.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι έχει αναπτύξει το προπονητικό κέντρο της λίμνης Στράτου και πλέον το επισκέπτονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου πολλοί περισσότεροι αθλητές απ’ όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι διαμένουν στην πόλη για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας τον Ιούνιο διοργάνωσε camp 10 ημερών στο προπονητικό κέντρο της λίμνης Στράτου. όπου φιλοξενήθηκαν αρκετά παιδιά, νεαροί αθλητές, απ’ όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, η Ομοσπονδία προετοιμάζει και προπονητικό κέντρο στη λίμνη Στράτου για το wakeboard, το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά του χρόνου, ενώ τον Αύγουστο θα υπάρχει η δυνατότητα να προπονηθούν αθλητές του wakeboard στο νέο αυτό προπονητικό κέντρο.

Πλέον, το «μπαλάκι» είναι στα χέρια των κατοίκων του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής για να «αγκαλιάσουν» τις διοργανώσεις, οι οποίες να τονίσουμε πως γίνονται για πολλά χρόνια στο Αγρίνιο και να τους δώσουν «δύναμη», ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να διεξάγονται στο Αγρίνιο, καθώς οι χορηγοί ζητούν από την Ομοσπονδία, αλλά και τους αθλητές, να υπάρχουν πολλοί θεατές, ώστε να συνεχίσουν να είναι χορηγοί. Δεδομένου αυτού και βάσει τα όσα στοιχεία υπάρχουν από όλα αυτά τα χρόνια που γίνονται αντίστοιχες διοργανώσεις στην πόλη, στο Αγρίνιο συγκεντρώνονται 300 και 500 θεατές, όταν στα Γιάννενα, που γίνονται λιγότερες διοργανώσεις απ’ ότι στο Αγρίνιο, συγκεντρώνονται σίγουρα 4.000 και 5.000 κόσμος!

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι Χριστιάνα Μάμαλη μιλώντας στη «Σ» ανέφερε:

“Οι συμμετοχές είναι περισσότερες από 50, πάρα πολύ καλός αριθμός δηλαδή για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι. Οι αθλητές αυτοί είναι από πολλούς ομίλους όλης της Ελλάδας. Τα πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν αυτές τις ημέρες στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο είναι νέων, seniors, ανδρών και γυναικών. Διοργανώνονται όλα μαζί τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη στη 13.00 με άλμα, θα ακολουθήσουν οι επιδείξεις «σβούρες», πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν όλοι οι αθλητές των κατηγοριών αυτών, το οποίο θα εμπλουτίζεται ανάλογα και την κατηγορία ή και την ηλικία του αθλητή, ενώ η λήξη θα γίνει την Κυριακή 3/7 στις 15.00 όπου θα γίνουν οι απονομές.

Οι αθλητές που βρίσκονται στο Αγρίνιο για τα πρωταθλήματα προέρχονται από Πόρο, Γιάννενα, Μουρίκη Βοιωτίας, Βουλιαγμένη Αττικής, Πόρτο Χέλι, Αλίαρτο Βοιωτίας, Λίμνη Καϊάφα και όχι μόνο.

Επίσης, τουλάχιστον εδώ και δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα στη λίμνη Στράτου υπάρχουν και προπονούνται καθημερινά 20 παιδιά από πολλά και διάφορα μέρη της χώρας, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Οι νεαροί αυτοί αθλητές προετοιμάζονται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει στα Γιάννενα. Προπονούνται στο Αγρίνιο με έναν Διεθνή Προπονητή από το εξωτερικό και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τους αθλητές, όσο και για την Ομοσπονδία μας.

Το προπονητικό κέντρο στη λίμνη Στράτου λειτουργεί πολύ περισσότερο πλέον και υποδέχεται πολλούς αθλητές, ενώ προετοιμάζουμε και το προπονητικό κέντρο wakeboard, επίσης στη λίμνη Στράτου, στο πάνω κομμάτι της που είναι πιο κοντά στο φράγμα και είναι τα νερά βαθύτερα, ώστε του χρόνου να λειτουργεί κανονικά.

Τον Αύγουστο θα μπορούμε να έχουμε στο χώρο της λίμνης Στράτου παιδιά για προπόνηση στο wakeboard, αλλά πλήρως θα είναι έτοιμο το προπονητικό κέντρο του χρόνου.

Φέτος, διοργανώσαμε μάλιστα τον Ιούνιο στη λίμνη Στράτου camp 10 ημερών και φιλοξενήσαμε αρκετά παιδιά απ όλη την Ελλάδα.

Οι αθλητές που προπονούνται αυτές τις ημέρες στη Στράτο μένουν στα καταλύματα που υπάρχουν στη λίμνη, στο προπονητικό κέντρο, ενώ οι γονείς των νεαρών αθλητών και το υπόλοιπο επιτελείο του κάθε αθλητή διαμένουν σε ξενοδοχεία του Αγρινίου.

Οι κάτοικοι του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως οι διοργανώσεις αυτές είναι προς όφελος της περιοχής και της εξωστρέφειάς της. Έρχονται στο Αγρίνιο αθλητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό και μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην πόλη, ζουν δηλαδή στο Αγρίνιο, συναναστρέφονται με τους ντόπιους, ψωνίζουν, διασκεδάζουν κλπ.”.

Κωνσταντίνος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 457 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.