Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:52 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 17:20

Πανηγύρισε το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Λεντινη Σαργιάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεχωριστή θέση στις γιορτές του καλοκαιριού κατέχει και η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Ριγανά, στις 24 Ιουνίου.

Έτσι, σήμερα στο εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη Ριγανά στη Λεντινη Σαργιαδας τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα η Θεία Λειτουργία μετα αρτοκλασίας, με την παρουσία κόσμου που προσέτρεξαν να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Ιωάννη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του χωριού μας π. Σαβελώνας Παναγιώτης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σεπτή μορφή του εορταζομένου Αγίου Ιωάννου ως «Προφήτου», «Προδρόμου» και «Βαπτιστού».

Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση ο Αι - Γιάννης αποκαλείται και Ριγανάς επειδή την ημέρα της γιορτής έβγαιναν και μάζευαν ρίγανη, η οποία έπρεπε να συλλεχθεί πρωί πρωί, πριν από την ανατολή του ήλιου, αφού πίστευαν ότι έτσι είχε μαγική δύναμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαργιάδας προέβη σε δωρεά ενός συμβολικού ποσού για την κάλυψη των αναγκών του Ναού, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν προς τους παρευρισκόμενους γλυκίσματα ,αναψυκτικά και νερά.

Διαβάστηκε 306 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.