Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 18:12

Ο «καθηγητής» κ. Παπαναστασίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολόκληρο σόου ενώπιον του υφυπουργού Γιώργου Καραγιάννη έκανε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στο χαιρετισμό του στη χθεσινή ημερίδα για τις υποδομές στη Δυτική Ελλάδα -που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι- προκειμένου να αποδείξει την αναγκαιότητα να προχωρήσει η υλοποίηση του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία.

Πήρε λοιπόν το δείκτη (ή και τη βέργα θα μπορούσε να πει κανείς) και με στυλ καθηγητή έδειχνε στο videowall το χάρτη με τους ολοκληρωμένους αυτοκινητόδρομους στην Ανατολική και τη Δυτική Ελλάδα και τη χάραξη του διαγώνιου άξονα από το Πλατυγιάλι μέχρι τη Λαμία, που απομένει, προκειμένου να ολοκληρωθεί το λεγόμενο «ήτα» στο χάρτη των οδικών μεταφορών.

Από κει και πέρα στο χαιρετισμό του και με έμμεση ειρωνική διάθεση ο Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε τα συγχαρητήρια του στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για το γεγονός ότι προχωρούν πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα όπως ο ΒΟΑΚ και η Πατρών – Πύργου και άλλα, ωστόσο εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι μικρότεροι δήμοι διαθέτουν συνδέσεις με τους οδικούς άξονες, ενώ όταν βγαίνεις από την Ιόνια οδό για να πας στο Αγρίνιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, νομίζεις ότι μπαίνεις σε τριτοκοσμική περιοχή. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανισορροπίας έφερε την κατασκευή του Ε65 τη στιγμή που οι πόλεις της Θεσσαλίας, όπως είπε, εδώ και 20 χρόνια συνδέονται μεταξύ τους με δρόμους δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση και στηθαίο στη μέση.

Ο Θεός να τις κάνει εθνικές οδούς, ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο για την υφιστάμενη κατάσταση των δρόμων Αγρίνιο – Θέρμο και Αγρίνιο – Καρπενήσι. Βεβαίως, ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι καλώς γίνονται έργα και σε άλλες περιοχές, ωστόσο πρέπει να γίνονται ισόρροπα, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα υποδομών που υπάρχει στην περιοχή. Παραδέχτηκε, ωστόσο, αναφορικά με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό ότι πλέον το Υπουργείο Υποδομών προχωρά στην υλοποίηση των μελετών με το γρήγορο τρόπο, όπως τον χαρακτήρισε. «Μας τα οφείλετε μας τα χρωστάτε» είπε χαρακτηριστικά για τα μεγάλα έργα υποδομής. Και έκλεισε το χαιρετισμό του παραφράζοντας τους γνωστούς στίχους και λέγοντας : μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τον τόπο μας.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.