Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 15:15

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

            Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός» της Ιεράς Μητροπόλεώς Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για το σχ. έτος 2021-2022.

Φέτος, τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος δια ζώσης και για ένα μικρό διάστημα διαδικτυακά, λόγω των περιοριστικών μέτρων σε όλες τις δομές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

Ήταν μια χρονιά δύσκολη, γιατί έφυγε από κοντά μας ο Μητροπολίτης μας και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής, κυρός Κοσμάς, ο οποίος αγαπούσε τη Σχολή και το έργο της και πολύ αναπαυόταν με την πρόοδο των σπουδαστών της. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας μας σκεπάζει διηνεκώς  με τις ευχές του!

Οι προαγωγικές εξετάσεις διεξήχθησαν ενώπιον καθηγητών της Σχολής, μεταξύ 1ης και 21ης Ιουνίου, για τους σπουδαστές που ολοκλήρωσαν την διδακτέα ύλη του έτους σπουδών τους και διαπιστώθηκε σημαντική πρόοδος στη συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών.

Την 18η  Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν επίσης με επιτυχία, οι απολυτήριες (πτυχιακές και διπλωματικές) εξετάσεις, ενώπιον Εξεταστικής Επιτροπής που ορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε και τονίστηκε το υψηλό επίπεδο σπουδών όλων των υποψηφίων. Κατά τις εξετάσεις, έλαβαν πτυχίο και δίπλωμα  δύο και τρεις  σπουδαστές της Σχολής αντίστοιχα.

Με τη λήξη του σχολικού έτους και μετά από δύο χρόνια δυσκολιών, λόγω της πανδημίας, η Σχολή θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση – Μουσικό αφιέρωμα μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 8:00 μμ , στο Παπαστράτειο  Μέγαρο Αγρινίου.

Τέλος οι εγγραφές και η έναρξη των μαθημάτων για το νέο σχολικό έτος, προγραμματίζονται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ τα μαθήματα για τους νέους σπουδαστές θα αρχίσουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Διαβάστηκε 396 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.