Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:50 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 12:35

Καραγιάννης: Προχωρά η μελέτη για τη σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα έργα που υλοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας χθες στη σχετική ημερίδα στο Μεσολόγγι.

Τα έργα που προχωρούν αλλά και αυτά που δεν…προχωρούν τέθηκαν στην προπαρασκευαστική συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι δήμαρχοι , ο αντιπεριφερειάρχης Έργων Θ. Μαυρομάτης, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά , ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θανάσης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Λίνος Μπλέτσα και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της Περιφέρειας.

Στα θέματα της συνάντησης, μεταξύ των άλλων, τέθηκαν η οδική σύνδεση Ιονία Οδός -Πλατυγυάλι -Αστακός, ο οδικός άξονας Πλατυγυάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι ενώ ζητήθηκε από τους δημάρχους Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας να προσχωρήσει ο άξονας Αεροδρόμιο Ακτίου -Πλατυγυάλι.

Αναφορικά με τη σύνδεση Αγρινίου-Ιόνιας Οδού, ο Υφυπουργός Υποδομών υποστήριξε πως «έχουν ανατεθεί και προχωρούν οι μελέτες για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, έργο που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή».

Για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι δεν έκανε κάποια ουσιαστική αναφορά παρά μόνο πως ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022 το τμήμα των λίγων χιλιομέτρων στην περιοχή της πόλης του Αγρινίου.Ωστόσο έδωσε υπόσχεση στους εκπροσώπους της Συντονιστικής πως σύντομα θα γίνει το…πολυσυζητημένο ραντεβού στο υπουργείο.

Photo: Ρόμπολας Σπύρος

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 209 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.