Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 11:32

Μεσολόγγι: Μαγική βραδιά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μαγική βραδιά, ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής που πραγματοποιήθηκε ανήμερα την 21η Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Μουσείου Χ. Τρικούπη φέτος στο Μεσολόγγι!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής γιορτάστηκε για πρώτη φορά, στις 21 Ιουνίου του 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Jack Lang. Από το 1985 εξαπλώθηκε εκτός γαλλικών συνόρων, με πρώτο σταθμό την Αθήνα.

Μετά από μία δεκαετία, οι εκδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πλέον, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις, όλων των μουσικών ειδών, και δωρεάν για το κοινό, με ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να κατακλύζουν δημόσιους χώρους και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντάς την, ως τη μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.

Όπως γίνεται γνωστό σε σχετική ανάρτηση, στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα εθελοντών της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ που είχε τον συντονισμό, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν μια λαμπρή εκδήλωση για το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, στην κατεξοχήν Ιστορική και Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στην ιστορική κατοικία του Χαρίλαου Τρικούπη χώρος που παραχωρήθηκε από το Δήμο Μεσολογγίου και φιλοξενήθηκε η πολιτιστική διοργάνωση, ανήμερα της εορτής της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Χαντζή και την κ. Αμαλία Βούλγαρη, Περιφερειακή Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδος / Εντεταλμένη Σύμβουλο – Βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και άρσης κοινωνικών ανισοτήτων με καταγωγή από Μεσολόγγι, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η άκρως ενδιαφέρουσα εισήγηση της κ. Ευφροσύνη Γατσώρη Μουσικοπαιδαγωγού με θέμα, “Πώς η μουσική, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας”.

Κατόπιν, η Ορχήστρα Ποικίλης Ελληνικής Μουσικής rebelo, αποτελούμενη από πολυπληθή ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό τη Διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του φοιτητή Γιώργου Καρακώστα, ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια Ελλήνων συνθετών που μάγεψαν πραγματικά τους παρευρισκόμενους θεατές!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, συλλογικότητες, ενεργοί πολίτες, εθελοντές και αρκετό φιλοθεάμον κοινό της πόλης του Μεσολογγίου.

Την μουσική εκδήλωση συντόνισε η κ. Παρθενία Χαρίτου, Πρόεδρος της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ – τοπικός συντονιστής της ΕΓΜ Ελλάδος.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής, ενώ τον γενικό εθνικό συντονισμό, έχει η ΜΕΣΟ ΑΜΚΕ.

Δείτε video:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 265 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.