Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:06 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 14:10

Αγρίνιο: Παρουσία του γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος παρουσιάστηκε το έργο της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη επιτυχία καθώς και Κυβερνητικό ενδιαφέρον και ανταπόκριση σημείωσε η ενημερωτική ημερίδα της  Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας / Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α),  με θέμα: «Δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού», η οποία διεξήχθη το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:00 – 13:30  στην Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ, στο Αγρίνιο.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του έργου της Μονάδας σχετικά με τον καθαρισμό απορριμμάτων του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού καθώς και οι παράπλευρες δράσεις της Μονάδας για την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών στην κατεύθυνση επίτευξης καλής κατάστασης διατήρησης των προστατευόμενων περιοχών.

Η ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Πέτρου Βαρελίδη, ο οποίος εκπροσώπησετην Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Λάμπρου Δημητρογιάννη, ο οποίος εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χαιρέτισε την εκδήλωση.

Ακόμα, έδωσαν το παρών με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, κ. Νίκος Καραπάνος, εκπρόσωποι από το ‘’Save your Hood’’ και το ‘’River View Project’’.

Την ημερίδα συντόνισε ο Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης, κύριος Ιωάννης Σελιμάς.

Κύριοι ομιλητές ήταν:

  • Ο κ. Ιωάννης Κασβίκης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης, ο οποίος παρουσίασε ομιλία με θέμα : «Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Προστατευόμενες Περιοχές Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, από την υποβάθμιση στην προστασία»
  • Ο κ. Χρήστος Σταλίκας, Μηχανικός, ο οποίος παρουσίασε τις «Δράσεις Καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, στο πλαίσιο του ΥΜΕΠΕΡΑΑ»
  • Eκ μέρους της ΑΝΑΚΕΜ / Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας ΑΕ, ο κ/ Ηλίας Δημητριάδης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την «Εναλλακτική Διαχείριση Α.Ε.Κ.Κ.- Το ΣΣΕΔ A.E.K.K. ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. & τη Συμβολή του στον Καθαρισμό Προστατευόμενων και Οικολογικά Ευαίσθητων Περιοχών»
  • Η Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Οικοτουρισμού (ΕΛ.ΕΤ.ΟΙΚ.), κ. Φούλη Παπαγεωργίου, παρουσίασε με τη σειρά της, τις «Δράσεις Καθαρισμού Προστατευόμενων Περιοχών, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Φύλακες της Φύσης”
  • Και τέλος, η κ. Ελένη Κουρέτση, εκπροσωπώντας το River View Project παρουσίασε διεξοδικά την «Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Βαλτί με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού».

Μετά το πέρας της ημερίδας διανεμήθηκε δωρεάν λεύκωμα με τίτλο «Εχινάδες Νήσοι, από τον μύθο στην πραγματικότητα».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 272 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.