Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:35 πμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 12:53

Δείτε όλο το Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρακολουθείστε όλες τις εργασίες του συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022» που διεξήχθη στον Πολυχώρο EMILEON στο Αγρίνιο, το περασμένο Σάββατο 18 Ιουνίου. Στους χώρους τπου φιλοξενήθηκε και έκθεση προϊοντων-γευσιγνωσία σε συνεργασία με το Επιμελητήριο.

Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της Δυτικής Ελλάδας, υπό το πρίσμα της τρέχουσας ρευστής οικονομικής και γεωπολιτικής  συγκυρίας,  τέθηκαν επί τάπητος στο Στρατηγικό Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» που διοργάνωσαν η AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Το λόγο  έλαβαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης και των επιμελητήριων, φορέων της ενέργειας, του ακαδημαϊκού χώρου και της αγοράς.

Ειδικότερα, οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητή της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Ιερόθεου.

Εισαγωγικές τοποθετήσεις  ανέπτυξαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Ομιλίες  εκφώνησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Βουλευτής – Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νικόλαος Παππάς, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Λύρος και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.   Συντόνισε ο αντιπρόεδρος του  Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) Νικόλαος Τσάμης.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Τουρισμός, Επενδύσεις σε Υποδομές & Περιφερειακή Ανάπτυξη» μίλησαν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Βουλευτής-Τομεάρχης Τουρισμού Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Κατερίνα Νοτοπούλου, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου (τηλεδιάσκεψη),  ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλειος Γκίζας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Α.Ε. Χάρης Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της  Υδροπλάνα Ελλαδας Α.Ε. Νικόλας Χαραλάμπους.  Συντόνισε η Δημοσιογράφος (MEGA TV) Ανθή Βούλγαρη

Στα πλαίσιο της ενότητας «Αγροτοδιατροφικός Τομέας, Γεωργία & Περιβαλλοντική Διαχείριση» μίλησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας,  ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Σαλάχας, το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) Κων/νος Μπόκας , ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ Ηλίας Δημητριάδης και ο υπεύθυνος Ζώνης Γάλακτος Δυτικής Ελλάδας της Όμηρος ΑΕΒΕ Γιώργος Κακκαβάς. Συντόνισε ο δημοσιογράφος (nafpaktosvoice.gr) Ευάγγελος Καρανικόλας.

Tέλος, στo πλαίσιo της ενότητας «ο νέος ενεργειακός χάρτης και οι προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας» μίλησαν  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας (τηλεδιάσκεψη), ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Στυλιανός Μπλέτσας, ο  Διευθυντής Δραστηριοτήτων Ανάπτυξης Υποδομών ΔΕΣΦΑ ΑΕ Ιωάννης Χωματάς . Συντόνισε ο πρόεδρος του  Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) Αλέξανδρος Γιαννέλος.

Στο χώρο του Συνεδρίου φιλοξενήθηκε έκθεση προϊόντων – γευσιγνωσία με την συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει και να δοκιμάσει μερικά χαρακτηριστικά προϊόντα του δυναμικού αγροτοδιατροφικού κλάδου της Αιτωλοακαρνανίας.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 542 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 15:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.