Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:45 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 09:11

«Με διάταξη στο νομοσχέδιο για τις θέσεις ιερέων θα διχοτομηθεί η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«H κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη δημιουργία δύο νέων μητροπόλεων, µε έδρες το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών.

Σημειώνει ότι το υπουργείο Παιδείας μέσα στον Ιούνιο θα καταθέσει νομοσχέδιο µε το οποίο θα ρυθμιστούν για πρώτη φορά θέματα που έχουν σχέση µε τις οργανικές θέσεις των ιερέων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο νομοσχέδιο θα υπάρχει διάταξη που θα προβλέπει τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας «παρά τις επιφυλάξεις τοπικών παραγόντων».

Αναλυτικά:

ΝΟΜΟΣΧΕ∆ΙΟ: Θεσµοθετούνται οι οργανικές θέσεις ιερέων από το κράτος

Μέσα στον Ιούνιο το υπουργείο Παιδείας αναµένεται να καταθέσει νοµοσχέδιο µε το οποίο θα ρυθµιστούν για πρώτη φορά θέµατα που έχουν σχέση µε τις οργανικές θέσεις των ιερέων στην Ελλάδα, την Κρήτη και τα ∆ωδεκάνησα.

Πλέον οι θέσεις δεν θα είναι προσωποπαγείς, αλλά θα καλύπτονται σε περίπτωση που µείνουν κενές.

Παρά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει πριν από µήνες για περίπου 4.000 προσλήψεις κληρικών, πρόκειται για θεσµοθέτηση οργανικών θέσεων, εκτός των 6.000 που έχουν αναγνωριστεί µε νόµο από το 1945.

Σήµερα, περίπου 10.000 κληρικοί µισθοδοτούνται κανονικά από το ∆ηµόσιο, αλλά δεν είναι καλυµµένοι νοµικά σε θέµατα που αφορούν, για παράδειγµα, τη συνταξιοδότησή τους και αναµένουν την τυπική κάλυψή τους, ένα αίτηµα που αναδεικνύει συνεχώς ο ΙΣΚΕ (Ιερός Σύνδεσµος Κληρικών Ελλάδος).

Εκτός αυτού, στο νοµοσχέδιο θα υπάρχει διάταξη που θα προβλέπει τη διχοτόµηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Παρά τις επιφυλάξεις τοπικών παραγόντων, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη δηµιουργία δύο νέων µητροπόλεων, µε έδρες το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στα parapolitika.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 426 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.