Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:39 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 08:55

«Πάγωσε» η διχοτόμηση της Μητρόπολης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Πάγωσε» η διχοτόμηση της Μητρόπολης

Η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το Υπουργείο Παιδείας, θα ήθελε πολύ να ικανοποιήσει το αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδας για αλλαγές στο χωροταξικό των Μητροπόλεων της Αιτωλοακαρνανίας.

Η σχετική εισήγηση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας παραμένει ανυπόγραφη στο γραφείο της αρμοδίας Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Και αφού δεν υπογράφτηκε σχετικά γρήγορα, δηλαδή κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, μοιάζει ολοένα και πιο δύσκολο να υπογραφτεί μέσα στο καλοκαίρι. Και αυτό γιατί η κλεψύδρα για τις πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι σιγά – σιγά αδειάζει.

Το περισσότερο πολιτικό και προεκλογικό κριτήριο μπαίνει από τη στιγμή που αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας καλά κρατούν… Αντιδράσεις που ίσως δεν φαίνονται μόνο, αλλά μπορεί και να είναι τοπικιστικές, αλλά και να υποκρύπτουν και άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα.

Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι διαπιστώνουν ένα άτυπο μπρα – ντε – φερ μεταξύ των δημάρχων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Με πρόσφατο παράδειγμα το σχετικό ψήφισμα που επιδίωξε τις προάλλες ο Κ. Λύρος από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου και το γεγονός ότι άμεσα ο Γ. Παπαναστασίου έσπευσε να το σχολιάζει ως μη ομόφωνο.

Οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας μέχρι στιγμής φαίνονται αμέτοχοι στην αντιπαράθεση Αγρινίου και Μεσολογγίου για τη Μητρόπολη, όμως αρκετοί πιστεύουν πως κάποιοι -και δη κυβερνητικοί βουλευτές- ίσως να μην είναι και να έχουν κάνει τα σχετικά διαβήματα στη Νίκη Κεραμέως.

Όπως και να έχει όμως ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στα παρασκήνια, η Κυβέρνηση δεν βλέπει να υπάρχει συναίνεση σε τοπικό επίπεδο για το θέμα.

Αντιθέτως βλέπει να αναφύονται εντάσεις και τοπικιστικές έριδες, ασχέτως αν σε αυτές προεξάρχει το Μεσολόγγι και οι φορείς του.

Γι’ αυτό και η απόφαση «πάγωσε». Πλέον ίσως μόνο με ένα… θαύμα θα «ξεπαγώσει», διαφορετικά μετατίθεται για μετά τις εκλογές και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε δεν θα έχει εκλεγεί νέος Μητροπολίτης στη χηρεύουσα Μητρόπολη.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 331 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.