Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:56 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 20:46

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέστειλε την 6η ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της Ουκρανίας.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πρωί της Παρασκευής, 10 Ιουνίου 2022, ανήμερα της επετείου της συμπλήρωσης 145 ετών από την ίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανραχώρησε η 6η ανθρωπιστική  αποστολή του Ε.Ε.Σ., με προορισμό τις Κεντρικές αποθήκες του Ουκραανικού Ερυθρού Σταυρού.

Στην αναχώρηση της ριψοκίνδυνης ελληνικής αποστολής παρευρέθην ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμουί, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγαύης & Καταπολέμησης της Φτώχιας, κ. Γιώργος Σταμάτης.

Βίντεο από την αναχώρηση της αποστολής του Ε.Ε.Σ: 

Το ανθρωπιστικό φορτίο (40 τόνοι) που μεταφέρουν τα τρία (3) φορτηγά του Ε.Ε.Σ αποτελείται από τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, αντισηπτικά και ηλεκτρικές γεννήτριες, τα οποία θα παραδοθούν απευθείας στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό ώστε να διατεθούν άμεσα στους πολίτες. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τις 6 ανθρωπιστικές αποστολές του έχει συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένη από Νοσηλεύτριες και Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, παραμένει από τις αρχές Μαρτίου στο Σιρέτ (σύνορα Ουκρανίας - Ρουμανίας), συνδράμοντας τους εκτοπισμένους Ουκρανούς.

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του πολέμου μέσω του Ε.Ε.Σ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.redcross.gr

Το αφιέρωμα του ANT1: 


Διαβάστηκε 377 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα