Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:29 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 19:27

Απόφαση – σταθμός από το Πρωτοδικείο Αγρινίου για τη ρήτρα αναπροσαρμογής: Δεν θα κοπεί το ρεύμα σε επιχείρηση που δεν την πλήρωσε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απόφαση-σταθμό, για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου που δικαίωσε επιχείρηση που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα.  

Ειδικότερα, δικαιώθηκε σήμερα ιδιοκτήτρια εταιρεία μεγάλης ξενοδοχειακής επιχείρησης στην πόλη του Αγρινίου, η οποία κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου Ασφαλιστικά Μέτρα με αίτημα Προσωρινής Διαταγής, ώστε να δοθεί εντολή μη διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος επειδή δεν πληρώθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 35.000 ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου συνεκτιμώντας αφενός την ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία που θα υποστεί η επιχείρηση και αφετέρου την αμφισβήτηση της νομιμότητας της ρήτρας, αποφάσισε τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Οι δικηγόροι της επιχείρησης Ξενοφών και Γεώργιος Υφαντής δήλωσαν σχετικά με την απόφαση περί μη διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος: «Σήμερα το πρωί, 15/06/2022 στο Αγρίνιο, συζητήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εντολέως μας εταιρείας κατά παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος. Αίτημά της ήταν η χορήγηση προσωρινής διαταγής

με την οποία να απαγορεύεται στον πάροχο να προβεί στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος επί της ξενοδοχειακής επιχείρησης για όσο διάστημα δεν αποπληρώνει την ρήτρα αναπροσαρμογής. Μια ενδεχόμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης της επιχείρησης θα προκαλούσε τεράστια οικονομική βλάβη σε αυτή καθότι το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής που καλείται να πληρώσει είναι υπέρογκο».

Επιπλέον, επισημαίνουν: «Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου, απαγόρευσε προσωρινά στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε βάρος της επιχείρησης μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων. Μέχρι τότε λοιπόν, ακόμα και αν δεν πληρωθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, η επιχείρηση δεν κινδυνεύει από τη διακοπή του ρεύματος».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 569 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.