Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 19:21

Πέντε κανόνες της γλώσσας του σώματος που θα σε βοηθήσουν να εμπιστευθείς κάποιον ή όχι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν είναι εύκολο πάντα να ελέγξουμε τα μηνύματα που μεταφέρει το σώμα μας, όμως είναι σημαντικό να μπορεί κανείς να αναγνωρίζει μερικά σημάδια, ειδικά αν πρόκειται να “ζυγίσει” τα περί εμπιστοσύνης.

Ιδού 5 βασικοί κανόνες της γλώσσας του σώματος που θα σε βοηθήσουν να εμπιστευθείς κάποιον ή όχι.

Αποφεύγει την επαφή με τα μάτια ή τρίβει τα μάτια του για να μην φαίνονται ύποπτα

Το βλέμμα που αλλάζει κατεύθυνση δεν είναι πάντα σημάδι ότι κάποιος λέει ψέματα. Αλλά αν παρατηρήσεις ότι το άτομο κοιτάζει συνεχώς μακριά από εσένα (συχνά στην επάνω αριστερή ή δεξιά γωνία των ματιών του), τότε μπορεί να λέει ψέματα. Ωστόσο, μην συγχέεις το βλέμμα προς τα κάτω με το λοξό βλέμμα. Οι άνθρωποι συνήθως κοιτάζουν κάτω όταν προσπαθούν να θυμηθούν κάτι. Μπορείς να τους κάνεις ερωτήσεις και να τους ζητήσεις να αντιστρέψουν την ιστορία τους για να καταλάβεις αν λένε ψέματα.

Είναι πάντα στο τηλέφωνο για να αποφύγει τη συζήτηση

Εάν βλέπεις τα μάτια κάποιου κολλημένα στην οθόνη του όλη μέρα, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι φοβάται τη συζήτηση μαζί σου ή ανησυχεί ότι ενδέχεται να εμφανιστούν μηνύματα από άλλο άτομο ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να είναι ανησυχητικό εάν ο σύντροφος ή ο φίλος σου αποκτήσει ξαφνικά αυτή τη συνήθεια. Για παράδειγμα, αν δυσκολεύεται να συνομιλήσει κατά τη διάρκεια των γευμάτων και περνά το χρόνο του συνεχώς κοιτώντας τις ειδοποιήσεις στο κινητό του, προσπάθησε να παρακολουθείς τι κάνει και να τον ρωτήσεις αν χρειαστεί.

Το να ανoιγοκλείνει γρήγορα τα μάτια μπορεί να δείχνει ότι ενοχλείται

Το να τα ανοιγοκλείνει είναι φυσικό αλλά δώσε προσοχή στο αν κάποιος το κάνει πολύ ή πολύ λίγο. Το σπάνιο κλείσιμο του ματιού υποδηλώνει ότι το άτομο προσπαθεί να προσποιηθεί ότι είναι κάποιος που δεν είναι. Είτε πρόκειται για ψεύτικο ενδιαφέρον για τη συζήτηση είτε για ψέματα, πρόσεξε αυτή τη συμπεριφορά όταν συνομιλείς με άλλους.

Έχει σταυρωμένα τα χέρια και τα πόδια του για να τραβήξει την προσοχή από πάνω του

Το 55% της συνομιλίας μας είναι μη φραστική και τα χέρια και τα πόδια τυχαίνει να αποτελούν μεγάλο μέρος της. Το σταύρωμα των χεριών μπορεί να σημαίνει άμυνα ή αυτοπροστασία, ενώ τα σταυρωμένα πόδια μπορεί να υποδηλώνουν δυσφορία με κάποιον. Κινήσεις όπως το υπερβολικό άνοιγμα των χεριών μπορεί επίσης να κάνουν ένα άτομο να φαίνεται πιο χειριστικό και επιβλητικό. Οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν ακούσια αυτή τη γλώσσα του σώματος για να τραβήξουν την προσοχή από τον εαυτό τους.

Η φωνή του γίνεται τρεμάμενη ενώ σου μιλάει

Δώσε προσοχή στην αλλαγή φωνής κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Οι ψεύτες συχνά αλλάζουν τη φωνή σε υψηλότερο τόνο από τους ειλικρινείς ανθρώπους. Αν και ο υψηλός τόνος ή η τρεμάμενη φωνή δεν εγγυάται ότι κάποιος λέει ψέματα, μια δυνατή φωνή σε συνδυασμό με άλλα προειδοποιητικά σημάδια της γλώσσας του σώματος, μπορεί να σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν πρέπει ή όχι να εμπιστευτείς κάποιον.

pronews.gr

Διαβάστηκε 880 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.