Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:59 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 15:14

Μαρία Σαλμά: Η αιμοδοσία είναι μια πολύτιμη και ανθρώπινη πράξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, σε συνεργασία με τοπικούς εθελοντικούς φορείς και συλλόγους, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία και το Χαλκιόπουλο.

Στις δράσεις των εκδηλώσεων, περιλαμβάνονται εθελοντική αιμοδοσία από κινητές νοσοκομειακές μονάδες αιμοληψίας, καθώς και ομιλίες με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η συμμετοχή των πολιτών στην πρόσκληση συμμετοχής κυρίως σε ότι αφορά την εθελοντική αιμοδοσία υπήρξε ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Σε δήλωσή της για την πρωτοβουλία, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά επισημαίνει: «Η αιμοδοσία είναι μια πολύτιμη και ανθρώπινη πράξη. Το πόσο σημαντική είναι το γνωρίζουμε όλοι. Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι μια πράξη μόλις λίγων λεπτών μπορεί να δώσει δεύτερη ευκαιρία σε ένα συνάνθρωπό μας. Είναι ένα δώρο ζωής μοναδικό κι αναντικατάστατο, που απορρέει από το υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και κοινωνικής προσφοράς. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να στηρίζει δράσεις που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την λειτουργία του μέσα στην κοινωνία. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι δύναμη ζωής. Είτε στο πλαίσιο φορέων και συλλόγων, είτε ως αυθόρμητη και συνειδητοποιημένη ενέργεια, εκφράζει ένα σύστημα αξιών δομημένων στις αντιλήψεις της συλλογικότητας, του ανθρωπισμού και της ενσυναίσθησης

Ευχαριστούμε κάθε φορέα και σύλλογο που υποστήριξε την δράση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τους συνανθρώπους μας που έσπευσαν να συμμετέχουν σ αυτή ως αιμοδότες».

Διαβάστηκε 352 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.