Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:05 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 10:54

Στο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» θα γνωρίσετε το Ελ-yum το καινοτόμο προϊόν (και) των φοιτητών του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αποτέλεσμα έρευνας και ανάπτυξης των Τμημάτων Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων που εδρεύει στο Αγρίνιο και Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής των Πανεπιστημίων Πατρών και Αιγαίου αντίστοιχα, με την εταιρεία Gaea.

Το Ελ-yum, ένα νέο προϊόν μεσογειακής διατροφής, αποτέλεσμα έρευνας και ανάπτυξης των Τμημάτων Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής των Πανεπιστημίων Πατρών και Αιγαίου αντίστοιχα, με την εταιρεία Gaea, θα παρουσιαστεί στην έκθεση-γευσιγνωσία, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022» που διεξάγεται το Σάββατο 18 Ιουνίου, στον πολυχώρο EMILEON στο Αγρίνιο.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο αλειφόμενο προϊόν με βάση το φυτό γλιστρίδα (Portulaca oleracea), γνωστό και ως αντράκλα.

Η πρώτη συλλαβή του ονόματος του προϊόντος προέρχεται από τη λέξη «Ελλάδα», καθώς αντικατοπτρίζει την ελληνική μεσογειακή διατροφή, ενώ η αγγλική λέξη «yummy» που χρησιμοποιείται ως συνθετικό στο όνομα του προϊόντος τονίζει τη νόστιμη και ιδιαίτερη γεύση που το προϊόν προσφέρει στους καταναλωτές του.

Η γλιστρίδα είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και αποτελεί δημοφιλές βότανο σε πολλά μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Μεσογείου. Το φυτό αναπτύσσεται αρκετά εύκολα ως ζιζάνιο κατά την καλλιεργητική διαδικασία και αποτελεί υποπροϊόν της καλλιέργειας, ωστόσο είναι φυτό υψηλής θρεπτικής αξίας (δηλ. πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Β και C, μέταλλα και ιχνοστοιχεία).

Επιπλέον, έχει βλεννώδεις ουσίες που είναι φαρμακευτικής σημασίας. Το Ελ-yum μπορεί να καταναλωθεί είτε απευθείας ως έχει (αυτούσιο) είτε μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός υγιεινού σνακ (π.χ. ως συνοδευτικό με κριτσίνια ολικής αλέσεως).

Η πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σύνθεση του Ελ-yum ενισχύεται περαιτέρω με την προσθήκη εξαιρετικής ποιότητας ελιάς και έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Το προϊόν ακολουθεί την τάση της κυκλικής οικονομίας αναδεικνύοντας τη δυνατότητα χρήσης ενός αγροτικού υποπροϊόντος, όπως η γλιστρίδα, σε μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή τροφίμων σε καθημερινή βάση, μειώνοντας επίσης το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2) με μια πλήρως βιοδιασπώμενη συσκευασία.

To Ελ-yum αποτελεί προϊόν έρευνας και ανάπτυξης των Τμημάτων Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής των Πανεπιστημίων Πατρών και Αιγαίου αντίστοιχα, με την εταιρεία ΓΑΙΑ (Gaea Products S.A.).

Το προϊόν θα συμμετέχει στον φετινό 12ο εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής, με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις αρχές Ιουλίου.

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 456 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.