Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:11 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 00:29

Πανελλήνιες 2022: Χαμηλές βαθμολογικές πτήσεις σε 4 μαθήματα «αγκάθια» – Οι τελευταίες πληροφορίες από τη διόρθωση γραπτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τέσσερα μαθήματα “αγκάθια” φαίνεται ότι θα δώσουν τον ρυθμό στη διαμόρφωση των βάσεων στις Πανελλαδικές 2022. Τα πρώτα στοιχεία από τη βαθμολόγηση.

Τέσσερα μαθήματα “αγκάθια” φαίνεται ότι θα δώσουν τον ρυθμό στη διαμόρφωση των βάσεων στις Πανελλαδικές 2022, όπως προκύπτει από την έως τώρα διόρθωση των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα.

Καθηγητές εκτιμούν ότι τα δυσκολότερα σε σχέση με πέρσι θέματα στα μαθήματα αυτά, σε συνδυασμό με τη μειωμένη εξοικείωση των μαθητών στην εξεταστική διαδικασία λόγω των δύο χρόνων καραντίνας, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη βαθμολογική εικόνα των φετινών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι φέτος επιχειρείται από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής να εκδοθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ οι βαθμοί θα ανακοινωθούν πιθανότατα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, καθώς οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων φέτος ολοκληρώνονται περίπου 15 ημέρες νωρίτερα από πέρυσι, δηλαδή στις 30 του Ιουνίου.

  • του 1ου Επιστημονικού Πεδίου (Ανθρωπιστικών Σπουδών) στα Αρχαία Ελληνικά,
  • του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Θετικές Επιστήμες και Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) στα Μαθηματικά και στην Πληροφορική.
  • Για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας) μάθημα – κλειδί θεωρείται φέτος η Νεοελληνική Γλώσσα η φύση του οποίου δεν ευνοεί υψηλές βαθμολογικές προσδοκίες.

Αμφίβολη είναι ακόμη η εικόνα για τις επιδόσεις των υποψηφίων ειδικά στο μάθημα της Πληροφορικής, που συντελεί στη διαμόρφωση των βάσεων του 4ου Επιστημονικού Πεδίου. Μέχρι στιγμής παρατηρούνται χαμηλές επιδόσεις και αρκετές δυσκολίες των υποψηφίων να πιάσουν υψηλούς βαθμούς, αλλά η βαθμολόγηση των γραπτών βρίσκεται σε στάδιο τέτοιο ώστε να μην μπορεί ακόμη να δώσει ένα ικανοποιητικό δείγμα.

Η έκταση και η ένταση που οι επιδόσεις στα μαθήματα αυτά θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στις βάσεις, θα κριθεί το επόμενο διάστημα, όταν τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα εμπλουτιστούν.

Χαμηλότερες φέτος οι μέσες επιδόσεις – Λιγότεροι οι εισακτέοι

Γενικότερα οι καθηγητές διαπιστώνουν φέτος συνολικά χαμηλότερες μέσες επιδόσεις στα γραπτά των υποψηφίων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα εκτοπίσει, όπως και πέρσι, περίπου το 1/3 των υποψηφίων οι οποίοι δεν θα μπορέσουν καν να συμπληρώσουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Η μάχη φέτος θα είναι μεγάλη εξαιτίας της μείωσης κατά 11,6% των εισακτέων στα πανεπιστήμια, την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης – ΑΣΠΑΙΤΕ (το μοναδικό ΤΕΙ) και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

Χαρακτηριστικά, οι Γεωπονικές Σχολές τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Πελοπόννησο “χάνουν” από 100 εισακτέους η καθεμία, ενώ το τμήμα Μαθηματικών της Σάμου “χάνει” 159 θέσεις. Πάντως, σταθερές σε εισακτέους παραμένουν ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς σχολές, όπως οι Ιατρικές, οι Νομικές και οι σχολές Πληροφορικής.

Τhetoc.gr 

Διαβάστηκε 441 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.