Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:32 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 19:09

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για μούντζα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με τον  νέο ΚΟΚ, το διοικητικό πρόστιμο μεταφράζεται σε 100 ευρώ, ενώ υπάρχει και αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες

Όλο και πιο προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους καλούνται να είναι οι Έλληνες οδηγοί, καθώς ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) όχι μόνο προβλέπει χρηματικό πρόστιμο στην περίπτωση που οδηγός… μουντζώσει πεζούς ή άλλους διερχόμενους, αλλά, επιπλέον, υπάρχει και αφαίρεση άδειας και διπλώματος!

Μπορεί βέβαια η συνήθεια αυτή να ανήκει περισσότερο στο… παρελθόν, καθώς δύσκολα θα δει κανείς οδηγούς να μουντζώνουν ο ένας τον άλλον στον δρόμο (εσχάτως προτιμούν να κατεβαίνουν από το όχημά τους και να λύνουν τις διαφορές τους με τα χέρια), ωστόσο ο ΚΟΚ φρόντισε να κάνει ένα βήμα, ώστε οι οδηγοί να γίνουν κάπως πιο κόσμιοι στη συμπεριφορά τους -είτε προς άλλους οδηγούς είτε προς πεζούς.

Αντικειμενικά, πάντως, μοιάζει πραγματικά δύσκολο οι ποινές αυτές να εφαρμοστούν, καθώς η μούντζα είναι μια… στιγμιαία αντίδραση του «αγανακτισμένου» Έλληνα οδηγού, την οποία δύσκολα θα μπορέσει να εντοπίσει η Τροχαία και να επιβάλει και τα σχετικά πρόστιμα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, λοιπόν, η συμπεριφορά αυτή τιμωρείται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό πρόστιμο μεταφράζεται σε 100 ευρώ, ενώ υπάρχει και αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες.

Μακάρι να είναι μια κίνηση, που θα συμβάλλει στο να δούμε λιγότερες… άσεμνες χειρονομίες στους ελληνικούς δρόμους.

protothema.gr 

Διαβάστηκε 468 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.