Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:41 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 18:59

Αιτωλοακαρνανία: Μέχρι τις 16 Αυγούστου η αίτηση διόρθωσης αν δεν συμφωνείτε με τα κτηματολογικά στοιχεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα κτηματολογικά στοιχεία που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία άρχισαν να αναρτώνται σήμερα Τρίτη (14.06.22).

Οι ιδιοκτήτες έλαβαν σχετική ανακοίνωση – ενημέρωση με χρήσιμο πληροφοριακό για το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα στην περίπτωση που ελέγξουν τα τα στοιχεία των αναρτήσεων σχετικά με τις ιδιοκτησίες τους και δε συμφωνούν.
Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Αγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια

Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (δείτε αναλυτικά τις περιοχές παρακάτω), η 14η Ιουνίου 2022 είναι η ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την 16η Αυγούστου 2022, (ή την 14η Οκτωβρίου 2022 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)

Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την 16η Αυγούστου 2022 – ή την 14η Οκτωβρίου 2022 εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού (Online Προγραμματισμός Ραντεβού).

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο ktima2016.gr ή να καλέσετε τα τηλέφωνα: 2641071780, 2641071781, 2641071017, 2641071027. E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρώην Δημαρχείο Στράτου, Ε.Ο. Αγρινίου Αμφιλοχίας, Στράτος 30150 καθημερινές 08.30-16.30 και Τετάρτες 08.30-20.30

Περιοχές υπό ανάρτηση:

Δ. Άκτιου – Βόνιτσας: Όλοι οι Προκαποδιστριακοί Δήμοι/Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου

Δ. Αμφιλοχίας: Όλοι οι Προκαποδιστριακοί Δήμοι/Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου

Δ. Ξηρομέρου: Όλοι οι Προκαποδιστριακοί Δήμοι/Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου

Δ. Θέρμου: Όλοι οι Προκαποδιστριακοί Δήμοι/Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου

Δ. Ναυπακτίας: Όλοι οι Προκαποδιστριακοί Δήμοι/Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου

Δ. Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: ΟΤΑ Αγίου Γεωργίου, Αγίου Θωμά, Άνω Κουδουνίου, Ευηνοχωρίου, Κατοχής, Λεσινίου (Παλαιοκατούνας), Μουσούρων, Πενταλόφου, Ρετσινών, Φραγκουλαίικων

Δ. Αγρινίου: ΟΤΑ Αγαλιανού, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ανδρέου, Αγίου Βλάσιου, Άκρων, Αμπελίων, Άνω Κερασόβου, Γαβαλούς, Γουριώτισσης, Γραμματικούς, Δαφνιά, Ζευγαρακίου, Καλλιθέας, Καλυβίων, Καστανούλας, Καστρακίου, Κάτω Κερασόβου, Κάτω Μακρυνούς, Καψοράχης (Παλαιοχωρίου), Κερασέας, Κλεισορρευμάτων, Κυπαρίσσου, Κυρά Βγένας, Κυψέλης, Λαμπιρίου, Λεπενούς, Μακρινούς, Ματαράγκας, Ματσουκίου, Μεσαρίστης, Νερομάννας, Οχθιών, Παλαιοκαρυάς, Παντανάσσης, Παππαδάτων, Πεντακόρφου, Ποταμούλας (Μεσολλογγίου), Ποταμούλας (Τριχωνίδος), Ρίγανης, Σαργιάδας, Σιδηρών, Σιτομενών, Σκούτερας, Σκουτεσιάδας, Σπαρτιά, Σπολαΐτης, Στράτου, Τριχωνίου, Χούνης, Ψηλοβράχου».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 467 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.