Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:32 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 18:41

Διεθνείς συμμετοχές της Στ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου Erasmus+e-Twinning, «Exploring our neighbourhoods, exploring our world!»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Μαθητές της ΣΤ΄2 Τάξης συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2021-2022 σε πρόγραμμα Erasmus+e-Twinning με τίτλο “Exploring our neighbourhoods, exploring our world!» (Εξερεύνηση της γειτονιάς, εξερεύνηση του κόσμου!). Ιδρύτρια του έργου ήταν η Δρ. Στυλιανή Καρατζά, εκπαιδευτικός αγγλικών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας , ενώ συνιδρύτρια ήταν εκπαιδευτικός του σχολείου ICS "L. Da Vinci" di Settala του Μιλάνο.
 
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν, επίσης, εκπαιδευτικοί από τα σχολεία ICS PIAZZA WINCKELMANN της Ρώμης, IES Betxí, Castellón της Ισπανίας, Agrupamento de Escolas Sá da Bandeira της Πορτογαλίας και η Μαρία Κουτούπη με την τάξη της από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου-2nd Primary School of Mesolongi. Στόχος των μαθητών ήταν να παρουσιάσουν τον τόπο τους ως δημοσιογράφοι μέσω μιας κούκλας μασκότ η οποία χρησιμοποιήθηκε ως «ομιλητής» και «παρουσιαστής» εκ μέρους των μαθητών, να προβάλλουν την πολιτιστική του κληρονομιά, τα φυσικά τοπία, να εντοπίσουν προβλήματα και να προτείνουν λύσεις, να μοιραστούν εμπειρίες με συμμαθητές τους στην Ευρώπη, να εκφραστούν με ψηφιακά εργαλεία και να αναπτύξουν δεξιότητες. Οι δράσεις γινόταν βιωματικά σε εκπαιδευτικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η αλληλεπίδραση των μαθητών μέσα από την ειδική πλατφόρμα του προγράμματος.
 
Εκτός από την ασύγχρονη συνεργασία, πραγματοποιήθηκαν και αρκετές τηλεσυναντήσεις. Η δεύτερη τηλεσυνάντηση ήταν διαφορετική και πρωτότυπη καθώς οι μαθητές από το Μεσολόγγι συνδέθηκαν από το Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα & τον Φιλελληνισμό, της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου. Αφού συνομίλησαν με τους μαθητές των άλλων σχολείων, τους παρουσίασαν το περιβάλλον έξω από το Βυρώνειο Κτήριο. Αργότερα παρουσίασαν το εσωτερικό του Μουσείου και κάποια εκθέματα. Στο τέλος του προγράμματος όλοι μαθητές συνδημιούργησαν ένα ψηφιακό βιβλίο https://www.storyjumper.com/.../132522552/Our-heroes... με όλες τις μασκότ να εντοπίζουν προβλήματα και να προσπαθούν να τα λύσουν.
Out of Eden Learn, An initiative of Project Zero at the Harvard Graduate School of Education
 
Επίσης, οι ίδιοι μαθητές συμμετείχαν σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλους «Βασικό μαθησιακό ταξίδι 1: Το παρόν και το τοπικό» και «Βασικό μαθησιακό ταξίδι 2: Το παρελθόν και το παγκόσμιο» (Core Learning Journey 1: The Present and the Local and Core Learning Journey 2: The Past and the Global) λίγων εβδομάδων με τον τύπο των μαθησιακών αποστολών του Έξω από την Εδέμ, μια πρωτοβουλία του Προγράμματος Μηδέν της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (Out of Eden Learn, An initiative of Project Zero at the Harvard Graduate School of Education). Οι μαθητές καλλιέργησαν δεξιότητες παρατήρησης, αφήγησης και ανταλλαγής εμπειριών, χρησιμοποίησαν εργαλεία διαλόγου για να συνομιλούν με τους «συνοδοιπόρους» τους από Η.Π.Α., Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ινδία και διασύνδεσαν ζητήματα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναρτήσεις και η αλληλεπίδραση των μαθητών, αφού πρώτα έκαναν έρευνα πεδίου, γινόταν από την ειδική εκπαιδευτική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Διαβάστηκε 671 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.