Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 14:34

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ ο Αιτωλοακαρνάνας Ζαφείρης Καραβίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ύστερα από μια επιτυχημένη θητεία στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ κατά την τριετία 2019 – 2022 υπό την θέση του Τομεάρχη Βιομηχανίας και Εμπορίου (Πανελλαδικά) ο Αιτωλοακαρνάνας Ζαφείρης Καραβίας εξελέγη την περασμένη Κυριακή 5 Ιουνίου στην Κεντρική Επιτροπή της οργάνωσης συνεχίζοντας δυναμικά την πορεία του στο χώρο της κέντρο-δεξιάς νεολαίας.

Η εκλογή Καραβία στο ανώτατο όργανο της οργάνωσης, αρμόδιο για την οργάνωση της πολιτικής δραστηριότητας στα πλαίσια των Καταστατικών διατάξεων της Νέας Δημοκρατίας συνιστά σημαντικό βήμα μιας και ο πολυγραφότατος και μεθοδικός νέος έχει ασχοληθεί διαχρονικά με σημαντικά εθνικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα τα οποία ανέδειξε και επιχείρησε να προτείνει λύσεις μέσω επίσημων προτάσεων, άρθρων ή τοποθετήσεων.

Ενδεικτικά τον Απρίλιο του 2020 κατέθεσε προτάσεις με σειρά προτεινόμενων πρακτικών για την αντιστάθμιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στο εμπόριο, την οικονομία και κατάδειξε την επιτακτική ανάγκη στήριξης των μικρό - μεσαίων επιχειρήσεων. Με διορατική κρίση τόνισε τότε την ανάγκη κρατικής επένδυσης σε δημιουργία νέων αποθεματικών κέντρων καυσίμων, σιταριού, ξηράς τροφής, βρεφικού γάλακτος, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για την πρόληψη και την μετρίαση των συνεπειών επακόλουθων της πανδημίας και άλλων απρόβλεπτων εξελίξεων. Πρότεινε μέτρα στήριξης και πακέτο ενίσχυσης αγροτών και κτηνοτρόφων, δυο αλληλένδετων κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που καλούνται όμως πάντα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραγωγής.  Ενώ τάχθηκε σταθερά υπέρ της στήριξης μέσω φοροελαφρύνσεων των νεοφυών επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα το Σεπτέμβριο του 2020 διατύπωσε προτάσεις περί κυρώσεων της Ελλάδος - ΕΕ έναντι της Τουρκίας μέρος εκ των οποίων υιοθετήθηκε στο πακέτο προτάσεων της ΟΝΝΕΔ και της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την διαχείριση της Τουρκικής επιθετικότητας.  Παλαιοτέρα το Νοέμβριο του 2019 τόνισε την ανάγκη της επανίδρυσης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και ανέδειξε το θέμα καταθέτοντας αναλυτικό πλάνο στα θεσμικά όργανα της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ αλλά και δημοσιοποιώντας τις απόψεις του σε ιστότοπους που ασχολούνται με την άμυνα (σε Ελλάδα και Εξωτερικό) αλλά και τοπικά μέσα. 

Τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιούνιο του 2021 παρέθεσε σειρά προτάσεων για την επίλυση του βαρυσήμαντου δημογραφικού ζητήματος, την αστική αποκέντρωση και την ανανέωση του πληθυσμού της υπαίθρου με πολιτικές που να στοχεύουν στην προστασία της πρώτης κατοικίας,  της οικογενείας ως συστατικής μονάδας του έθνους, της πολυτεκνίας και της μητρότητας.

Ως αιτωλοακαρνάνας επιχείρησε πολλές φορές να φέρει την πατρίδα του στο προσκήνιο προτείνοντας την κατοχύρωση αντισταθμιστικών  οφελών που απορρέουν από την παράγωγη ηλεκτρικού ρεύματος από τα φράγματα του νομού και φθηνή διάθεση ενεργείας σε άλλες περιοχές της χώρας χωρίς η Αιτωλοακαρνανία να λαμβάνει κάποιο όφελος, υποστήριξε την ανάγκη ίδρυσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με έδρα την Αιτωλοακαρνανία και διασπορά των τμημάτων ανά τον νομό ενώ πιστεύει ακράδαντα στην προοπτική αξιοποίησης του φυσικού και ιστορικού – αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, της ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού σε αρμονία με το περιβάλλον και την ιδιαιτερότητα της περιοχής.  

Επίτομη των διεκδικήσεων του για την Αιτωλοακαρνανία συνιστά η  πρωτοβουλία του για την κατάταξη του Νεωρίου Αρχαίων Οινιαδών στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO  και η συνολική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου, πρόταση που κατατέθηκε μέσω σχετικής επιστολής στο Υπουργείο Πολιτισμού τον Ιούλιο του 2021.

Διαβάστηκε 517 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 14:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/