Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 23:59

Αγκάθα Κρίστι - "Μυστήριο στην Καραϊβική (A Caribbean mystery)" - Εκδόσεις Ψυχογιός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

"Oι συζητήσεις είναι πάντα επικίνδυνες όταν κάποιος έχει να κρύψει κάτι" Μις Μαρπλ

Το μυστήριο στην Καραϊβική κυκλοφόρησε το 1964 στην Αγγλία και το 65' στην Αμερική. Το βιβλίο έγινε ταινία για την αμερικανική τηλεόραση με την Έλεν Χέιζ στον ρόλο της μις Μαρπλ το 1983. Το 2013 διασκευάστηκε ξανά για την τηλεοπτική σειρά "Αgatha's Chistie's Marple" με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Μακένζι. Την σειρά αυτή την βλέπουμε καθημερινά από την μικρή οθόνη της ΕΡΤ αυτήν την εποχή.

A Caribbean mystery 2013

Οι παλαιότεροι ίσως να θυμούνται το μυστήριο στην Καραϊβική και με την Τζόαν Χικσον το 89'. Η δαιμόνια μις Μαρπλ χρειάζεται διακοπές για τους ρευματισμούς της και ο ανηψιός της, την στέλνει σε ένα πανάκριβο θέρετρο στην Καραϊβική. Όμως αυτό είναι και το πρόβλημα στον παράδεισο δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα και αυτό αυξάνει την πλήξη της.

A Caribbean mystery 1989

Ώσπου ο φαντασιόπληκτος ταγματάρχης Πολγκρειβ αρχίζει να της διηγείται την ιστορία ενός δολοφόνου που παραμένει ασύλληπτος, αυτό είναι την άλλη μέρα πέφτει νεκρός...

H μις Μαρπλ αναλαμβάνει δράση. Γνωρίζει έναν πολυεκατομμυριούχο που είναι εκεί με τον φυσικοθεραπευτή και την γραμματέα του μα και τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου που γίνονται αμέσως φίλοι. Μάλιστα η νεαρή, πανέμορφη ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Μόλι Κένταλ σύντομα αρχίζει να παρουσιάσει σημάδια ψυχικής ανισορροπίας.

Αποδεικνύεται τελικά πως ο απόστρατος αξιωματικός Παλγκρειβ έχει όντως δολοφονηθεί αλλά από ποιον; Η καμαριέρα του ξενοδοχείου Βικτόρια Τζόνσον φαίνεται να γνωρίζει αρκετά...

Αρχίζει να φαίνεται πολύ περίεργα πράγμα που παρατηρεί τόσο ο σύζυγος της όσο και η Μις Μαρπλ, μέχρι που βρίσκεται και αυτή δολοφονημένη και όλα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο.

A Caribbean mystery miss marple

Στην υπόθεση μπαίνει και το ζεύγος των Χιλινγκντον καθώς και η Καλό Νταισον ερωμένη του Έντουαρντ Χιλινγκντον. Συμβαίνουν ατοπήματα στον παράδεισο; Φαίνεται πως ναι; Πως θα αντιδράσει η μις Μαρπλ και πως οι αρχές της Καραϊβικής;

Ποιος σκοτώνει στον παράδεισο; Γιατί υπάρχουν ήδη τρία πτώματα; Ένα υπέροχο ανάγνωσμα της ανυπερβλητης Κρίστεν για το φετινό καλοκαίρι.

Οι sunday times έγραψαν για το βιβλίο" ότι δεν υπάρχει πιο πανούργος παίκτης από την Αγκάθα Κρίστι στο παιχνίδι του φόνου". Ενώ η κριτική του observer το χαρακτήρισε ως το πιο ευχάριστο come back ενός βετεράνου εννοώντας την μις Μαρπλ βέβαια. Μαζί με το evil under the sun είναι ένα πιο όμορφα καλοκαιρινά αναγνώσματα της Αγκάθας.

Eνα υπέροχο βιβλίο έντονου ερωτισμού, μυστηρίου και φόνου στον παράδεισο της Καραϊβικής

A Caribbean mystery enu

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Μαριάννα Γεωργίου

Διαβάστηκε 750 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 00:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.