Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:08 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 20:14

Στο Αγρίνιο το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών – Πρωταγωνιστές στην εξοικονόμηση ενέργειας (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησε σήμερα στο Αγρίνιο το συνέδριο των Κατασκευαστών – ΠΟΒΑΣ με μεγάλη συμμετοχή και σε μια συγκυρία, όπου κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλων προκλήσεων

Ξεκίνησε νωρίτερα το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο το Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών – ΠΟΒΑΣ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν τόσο κατασκευαστές, όσο και αρχιτέκτονες, μηχανικοί, προμηθευτές και εκπρόσωποι της βιομηχανίας και επαγγελματίες συναφών κλάδων απ’ όλη την Ελλάδα, θα γίνει προσέγγιση σε πολλά και διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τις κατασκευές γενικότερα.

Ο καθείς εκ των συμμετεχόντων θα μπορεί να δώσει πληροφορίες που συμβαδίζουν με τις σύγχρονες μεθόδους προσέγγισης του εκάστοτε κλάδου στο χώρο των κατασκευαστών και σε κάθε τι γύρω από το αντικείμενο χώρο και αντικείμενο.

Στο τριήμερο συνέδριο, το οποίο είναι το 8ο κατά σειρά για την ΠΟΒΑΣ, θα αναλυθούν ζητήματα όπως λ.χ. η χρήση του αλουμινίου στην οικιακή αρχιτεκτονική, η εξοικονόμηση ενέργειας σε συνάρτηση με τις κατασκευές αλουμινίου, η έξυπνη ευρωπαϊκή αξιολόγηση και η πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού κλάδου αλουμινίου, ο νέος αναπτυξιακός νόμος σε συνάρτηση με την αναγέννηση της ελληνικής μεταποίησης, οι καινοτομίες και η εφαρμογή τους στα συστήματα αλουμινίου, η εξωστρέφεια και οι εξαγωγές στην πράξη, το στοίχημα της εξοικονόμησης ενέργειας στην πράσινη μετάβαση, το «έξυπνο» σπίτι, η υποχρέωση της εφαρμογής και η ευθύνη του κατασκευαστή κλπ.

Θα τοποθετηθούν σχεδόν 30 ομιλητές, οι οποίοι εκπροσωπούν διαφορετικό κλάδο στον χώρο των κατασκευών, ενώ θα παραστούν στο Αγρίνιο και το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευών – ΠΟΒΑΣ επικεφαλής και πρόσωπα που έχουν τοποθετηθεί σε νευραλγικές θέσεις σε εταιρίες – κολοσσούς στην ελληνική και όχι μόνο αγορά!

Οι επαγγελματίες του χώρου των κατασκευαστών από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν και να μάθουν πρώτοι πληροφορίες που θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο μέλλον, τόσο σε πρακτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο «πολιτικής», αλλά και για το μέλλον του κλάδου.

Χαρακτηριστικό για να αντιληφτεί κανείς τη σημασία και την απήχηση του συνεδρίου είναι το γεγονός ότι για να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο συνέδριο που διεξάγεται στο Αγρίνιο, εκτός από τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν χρησιμοποιηθεί και ξενοδοχεία που βρίσκονται και σε πολλά άλλα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας!

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου Θεόφιλος Παγιάτης μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«μετά το επιτυχημένο συνέδριο που έγινε στα Τρίκαλα, πολλές επαγγελματικές ενώσεις που ανήκουν στην Ομοσπονδία μας εξέφρασαν την επιθυμία να φιλοξενήσουν το επόμενο συνέδριο στην πόλη τους.

Μετά από έρευνες που κάναμε για το που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο συνέδριο, επιλέχθηκε το Αγρίνιο. Γίνεται κάθε δύο χρόνια το συνέδριο, αλλά λόγω της πανδημίας υπήρχε μια «παύση» δύο ετών.

Το συνέδριο, αφορά όλο τον κλάδο των δομικών κατασκευών, αλουμινίου και σιδήρου. Έχουμε διάθεση να επιλύσουμε ζητήματα, να πάρουμε «τροφή» για σκέψη για την επόμενη μέρα στο χώρο και γι’ αυτό το σύνθημα του συνεδρίου μας είναι: «το μέλλον ανήκει στον κλάδο».

Πάνω σ’ αυτό έχω να τονίσω πως επειδή η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, θεωρούμε πως στην εξοικονόμηση αυτή έχουμε μια πολύ σημαντική θέση.

Η πρώτη παρέμβαση που γίνεται να υπενθυμίσω προς την κατεύθυνση αυτή, της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού τομέα, είναι η αντικατάσταση των κουφωμάτων.

Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας, το θέμα είναι επίκαιρο και γι’ αυτό πιστεύουμε πως το μέλλον ανήκει στον κατασκευαστικό κλάδο.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε σχετικά με τη θεματολογία πως είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, τόσο για τους επαγγελματίες, για τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες, αλλά ακόμη και για κάποιον ιδιώτη, καθώς είναι θεματολογία αιχμής, που αφορά τις εθνικές πολιτικές, αλλά και συλλογικά την ευρωπαϊκή πολιτική για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Περιέχει βέβαια και κλαδικά ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση και τις πιστοποιήσεις κλπ, σχετικά με τις καινοτομίες και το μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στη νέα εποχή.

Σημαντικό είναι ότι από το Αγρίνιο για πρώτη φορά θα μπορεί να παρακολουθήσει το συνέδριο μέσα από τον υπολογιστή του κάποιος που δεν μπορεί να παραστεί.

Να επισημάνουμε πως έχουν δηλωθεί τουλάχιστον 600 συμμετοχές. Η κάθε συμμετοχή μπορεί να διαθέτει περισσότερα από ένα άτομα, χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνονται οι συνοδοί τους.

Μαζί με τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες, τους προμηθευτές, τους εκπροσώπους της βιομηχανίας, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο που θα βρεθούν στο Αγρίνιο θα είναι τουλάχιστον 1000 άτομα επίσημα, ενώ μαζί με συνοδούς κλπ εκτιμάται πως θα είναι στο Αγρίνιο περίπου 2.000 με 3.000 άτομα.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς του Αγρινίου, διότι από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστάθηκαν ουσιαστικά και φυσικά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Σιδηροαλουνινοκατασκευαστών Αιτωλοακαρνανίας και τον Πρόεδρο τον κ. Νικολέτα».

Ο οργανωτής του συνεδρίου Γιώργος Γαζεπίδης μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«η επιλογή του Αγρινίου έγινε διότι υπάρχει πολύ καλός συντονισμός στο χώρο των κατασκευών στην περιοχή και φυσικά μπορεί η περιοχή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της οργάνωσης ενός τέτοιου συνεδρίου.

Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση με βάση την επικαιρότητα στους κλάδους των κατασκευαστών, η κατάρτιση, η καινοτομία στον χώρο του αλουμινίου, για τις πιστοποιήσεις, τα προγράμματα εξοικονομώ κλπ.

Επιθυμούμε να κερδίσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, των προμηθευτών, κάτι που φαίνεται πως έχουμε καταφέρει λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή και η κινητικότητα είναι έντονη.

Χαρακτηριστικό στοιχείο για τη βαρύτητα του συνεδρίου και τη μεγάλη συμμετοχή είναι ότι κλείστηκαν δωμάτια και σε ξενοδοχεία και εκτός Αγρινίου, σε κοντινές και μακρινές αποστάσεις».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροαλουνινοκατασκευαστών Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Νικολέτας μιλώντας στη «Σ» ανέφερε:

«είναι από τα σημαντικότερα γεγονότα του κλάδου μας το συνέδριο και για εμάς είναι μεγάλη τιμή που το φιλοξενούμε στην πόλη μας. Το προσπαθούσαμε χρόνια και το πήραμε μετά από πρόταση του Συλλόγου μας.

Ήταν μεγάλη τιμή και από την ΠΟΒΑΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου) καθώς αναβαθμίζει την περιοχή μας και δείχνει πως όλες οι εταιρίες έχουν τεράστιο κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στη Δυτική Ελλάδα, η οποία είναι μια περιοχή που διαθέτει πολλά αξιόλογα κτήρια αρχιτεκτονικά και έχει παράλληλα τη δυνατότητα να εξελιχθεί περισσότερο.

Στην περιοχή διαθέτουμε πολλούς και καλούς επαγγελματίες κατασκευαστές, οι οποίοι εξελίσσουν συνεχώς τα κατασκευαστικά τους με νέα μηχανήματα, εξελίσσουν την τεχνογνωσία.

Ο κλάδος των μηχανικών και αρχιτεκτόνων στη Δυτική Ελλάδα είναι πολύ δυναμικός και διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία και οι άνθρωποι, παλαιότεροι και νεότεροι, έχουν όρεξη και διάθεση να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό, κάτι το τεχνολογικά εντυπωσιακό και αυτό είναι εξίσου σημαντικό.

Δείχνει πως η περιοχή μας θα προσελκύσει περίπου 2.000 με 3.000 κόσμο. Αυτό σημαίνει πως επί τρείς ημέρες θα ωφεληθούν τα καταστήματα της πόλης μας και οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την πόλη μας και θα δουν πως το Αγρίνιο είναι μια πόλη που μπορεί να στηρίξει τέτοια γεγονότα, πως διαθέτει ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν τέτοια γεγονότα, πως είναι μια πόλη που έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να διοργανώσει τέτοια γεγονότα.

Οι τοπικοί φορείς βοήθησαν πάρα πολύ να γίνει το συνέδριο, το οποίο είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και έμεινε πίσω συνολικά τέσσερα χρόνια, δύο χρόνια μετά το τελευταίο συνέδριο και δύο ακόμη χρόνια λόγω του covid.

Μέσω του συνεδρίου οι άνθρωποι του κλάδου θα ξαναγνωριστούμε και θα δούμε ποιες είναι οι νέες προκλήσεις και πως μπορούμε να προχωρήσουμε».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 494 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα