Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 22:14

Παιδική Βιβλιοθήκη Αγρινίου: Αλλάζει στέγη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αλλάζει στέγη η Παιδική Βιβλιοθήκη Αγρινίου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”. Στην παλιά αγορά του Αγρινίου στην πλατεία Δημάδη θα λειτουργεί σύντομα η παιδική δανειστική βιβλιοθήκη όπως αναφέρει η εφημερίδας, της οποίας το δημοσίευμα έχει ως εξής: 

Εντός του Ιουνίου θα γίνει η μεταφορά και η λειτουργία της παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης από την Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη στο Πάρκο, που φιλοξενείται σήμερα στο νέο χώρο που θα τη φιλοξενεί, στην παλιά λαχαναγορά στην πλατεία Δημάδη.

Ο νέο χώρος επιλέχθηκε καθώς είναι κατάλληλος και ευκολότερα προσβάσιμος για τα παιδιά και τα σχολεία που πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο και στην παρούσα φάση ολοκληρώνεται και η διαδικασία της καταγραφής των βιβλίων που θα μεταφερθούν στην αίθουσα, που μέχρι πρότινος στεγάζονταν η  Αναπτυξιακή Εταιρία «Τριχωνίδα Α.Ε.».

Ο αριθμός των βιβλίων της παιδικής βιβλιοθήκης είναι περίπου 4.000, από τις 45.000 που έχει στο σύνολο η Παπαστράτειος Βιβλιοθήκη, ενώ το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα επισκέπτονται την παιδική βιβλιοθήκη δύο με τρία σχολεία την εβδομάδα, εκτιμάται πως με την μεταφορά θα υπάρχει αύξηση της επισκεψιμότητας!

Ο Αντιδήμαρχος θεμάτων Δια Βίου Μάθησης, Βιβλιοθηκών και Αρχείων της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Καραμητσόπουλος μιλώντας στη «Σ» για το ζήτημα που αφορά χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τόνισε:

Παιδική Βιβλιοθήκη Αγρινίου: Αλλάζει στέγη
Ο Γιώργος Καραμητσόπουλος

«Από την στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος μια από τις πρώτες ενέργειες ήταν να προχωρήσουμε άμεσα στην μεταφορά της παιδικής βιβλιοθήκης, η οποία είναι τμήμα της Παπαστρατείου  Βιβλιοθήκης.

Ο χώρος στην παλιά λαχαναγορά κρίναμε ότι είναι κατάλληλος, είναι στο κέντρο της πόλης και μπορούν ευκολότερα τα παιδιά να έρθουν και μόνα τους να δανειστούν βιβλία, να συμμετέχουν σε δράσεις και είναι εύκολο και για τις επισκέψεις των σχολείων.

Πιστεύουμε πως θα έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη η παιδική βιβλιοθήκη στο κέντρο της πόλης, ενώ καλό είναι να λειτουργεί και εντελώς ανεξάρτητα και από την υπόλοιπη βιβλιοθήκη των ενηλίκων.

Ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά, διότι στην αίθουσα που θα φιλοξενηθεί η παιδική βιβλιοθήκη υπήρχε το περίπτερο της «Τριχωνίδας Α.Ε.» και στη συνέχεια ξεκινήσαμε την διαμόρφωση του χώρου. Σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει αρκετές μετατροπές, ώστε ο χώρος να φιλοξενήσει όπως πρέπει την παιδική βιβλιοθήκη.

Γίνεται η καταγραφή των βιβλίων που θα μεταφερθούν στο νέο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης και όταν τελειώσει θα γίνει η μεταφορά τους, όπως επίσης και η μεταφορά του εξοπλισμού της βιβλιοθήκης.

Εκτιμάται πως αρχές του Ιουνίου θα ξεκινήσει μεταφορά, αλλά μέσα στο μήνα θα ξεκινήσει και η λειτουργία της.

Θα λειτουργεί αρχικά μόνο με τους δύο υπαλλήλους που είναι και σήμερα υπεύθυνοι στην παιδική βιβλιοθήκη, ενώ θα αποφασιστεί το ωράριο της λειτουργίας της.

Με δύο άτομα όμως δεν γίνεται να λειτουργεί πρωί και απόγευμα και γι’ αυτό κάποιες μέρες θα λειτουργεί πρωί και κάποιες μέρες απόγευμα και στο άμεσο μέλλον θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε και με επιπλέον προσωπικό, ώστε να μπορεί να λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα.

Ο χώρος που φιλοξενεί την παιδική βιβλιοθήκη σήμερα θα χρησιμοποιηθεί από την Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη, καθώς υπάρχουν πολλές ανάγκες στη βιβλιοθήκη. Διαρκώς γίνονται δωρεές βιβλίων και υπάρχει ανάγκη να υπάρχει επιπλέον χώρος».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”     

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 524 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.