Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:23 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 21:44

Έτοιμο το πρόχειρο πέρασμα στον Εύηνο…(φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Oλοκληρώθηκε η κατασκευή πρόχειρης διάβασης στη κοίτη του ποταμού Ευήνου που θα δώσει μια ανάσα τους θερινούς μήνες στους κατοίκους της περιοχής ενόσω αναμένεται να εξευρεθεί λύση για την οδική γέφυρα στο Ευηνοχώρι και τον οδικό αποκλεισμό.

Οι χαωματουργικές εργασίες για την πρόχειρη διάβαση διήρκησαν περι τις δύο εβδομάδες και το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Σημειωτέον πως χθες, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στην πλατεία του Γαλατά έλαβε χώρα νεα σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε στους κατοίκους των Κοινοτήτων Ευηνοχωρίου, Γαλατά και Περιθωρίου η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου στη διάρκεια των πλημμυρών της 12ης Δεκεμβρίου 2021.

Στις τοποθετήσεις του τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εξέφρασαν έκδηλη ανησυχία, έντονο προβληματισμό και σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των μελλοντικών έργων.

Ομόφωνα αποφασίστηκε:
 να κατατεθούν ομαδικές αγωγές διεκδίκησης αποζημιώσεων με ατομικές ή συλλογικές πρωτοβουλίες,
 να ελεγχθεί το στάδιο, στο οποίο βρίσκεται το θέμα της υπαγωγής των μαθητών της Τρίτης (Γ΄) Λυκείου στο ειδικό καθεστώς,
 να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεκδίκησης αποζημιώσεων από την Περιφερειακή Διοίκηση,
 να παρακολουθεί η Συντονιστική Επιτροπή την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των έργων και να ενημερώνει με σχετικά Δελτία Τύπου τους κατοίκους των Κοινοτήτων,
 οι κάτοικοι να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Φωτό από τη σελίδα  Galatas-news 

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 280 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.