Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:25 μμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 14:30

ΕΣΠΑΙΤ: Στηρίζουμε την επαναλειτουργία του ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - Άμεσες ενέργειες απο όλους τους φορείς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) το τελευταίο διάστημα, παρακολουθεί μια σωρεία δημοσιευμάτων που έχουν ως θέμα την επαναλειτουργία των Κέντρων Νεοσυλλέκτων (Κ.ΕΝ) στο Στρατό Ξηράς. Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά την περιοχή μας, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το στρατόπεδο «Σπύρου Μουστακλή» στο Μεσολόγγι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Κέντρο, διότι έχει χαρακτηριστεί και λειτουργεί ως ΄΄βιωματικό μουσείο΄΄.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την σημερινή κατάσταση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην κοινή γνώμη ότι αυτό δεν ευσταθεί απόλυτα. Όντως, παλαιότερα είχε ληφθεί αυτή η απόφαση, όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ώστε να πραγματοποιηθεί η εκμετάλλευση του στρατοπέδου ως ΄΄βιωματικό μουσείο΄΄ και παραμένει μέχρι και σήμερα σε μια αδρανοποιημένη κατάσταση.

Ένα στρατόπεδο που πριν την κατάργηση του ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων έδινε πολλές σημαντικές θέσεις εργασίας σε μόνιμα στελέχη που έχουν συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά παράλληλα αποτελούσε μια πηγή οικονομικής ενίσχυσης στις επιχειρήσεις της πόλης. Επίσης και ιδιαιτέρως σημαντικό είναι ότι με την ενεργοποίηση του, θα υπάρχει πλέον το απαραίτητο στρατιωτικό προσωπικό (μόνιμοι και νεοσύλλεκτοι) έτοιμοι να βοηθήσουν τον κρατικό μηχανισμό σε κάθε φυσική καταστροφή που μπορεί να συμβεί στα όρια της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε ότι στην τελευταία έντονη κακοκαιρία που έπληξε το Μεσολόγγι χρειάστηκε η ενίσχυση από προσωπικό που υπηρετεί στο Άκτιο και σε Μονάδες της Πάτρας.

Η ΕΣΠΕΑΙΤ βρισκόμενη συνεχώς σε επαφή με συναδέλφους και μέλη μας που υπηρετούν ή όχι στο Μεσολόγγι, γίνεται καθημερινά αποδέκτης έντονων προβληματισμών – ανησυχιών για το θέμα και αν τελικά οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα δώσουν μια θετική εξέλιξη για την πόλη του Μεσολογγίου.

Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση στηρίζουμε την άμεση και ουσιαστική εκμετάλλευση του στρατοπέδου μέσω της επαναλειτουργίας του ως Κ.ΕΝ και από πλευράς μας καλούμε τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, τον Περιφερειάρχη Δ.Ε., την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, τον Δήμαρχο Μεσολογγίου και κάθε αρμόδιο φορέα να πράξουν ο καθείς και όλοι μαζί στην επίτευξη αυτού του στόχου, έχοντας ως γνώμονα τόσο το συμφέρον της περιοχής, όσο και την ανάγκη - επιθυμία των Αιτωλοακαρνάνων συναδέλφων μας να μπορούν να υπηρετήσουν και στον τόπο τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.

 

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Χονδρογιάννης Βασίλειος                                    Λεμονιάς Απόστολος

Διαβάστηκε 509 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα