Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:54 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 00:08

H Έκθεση «Τα Πουλιά της Λιμνοθάλασσας στις 4 Ιουνίου στον τοπικό κόμβο Local HUB (Σαβ 4/6/2022 20:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 4 Ιουνίου, στις 20:30, παρουσιάζεται στον τοπικό κόμβο_Local HUB η Έκθεση «Τα Πουλιά της Λιμνοθάλασσας: 5 Καινοτόμα Τοπόσημα- Παρατηρητήρια Πουλιών».

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Σχεδιασμός νέου τοπόσημου στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού”.

Το έργο υλοποιήθηκε από τον οργανισμό ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κ. Λιάπη. Το έργο έχει τεθεί υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σχέδια και προπλάσματα (φυσικά μοντέλα) 5 νέων παρατηρητηρίων. Κύριος στόχος του σχεδιασμού των παρατηρητηρίων είναι η δημιουργία νέων τοπόσημων που θα σηματοδοτήσουν τόσο την περιβαλλοντική αξία της λιμνοθάλασσας όσο και την ανάγκη για την προστασία και αξιοποίηση της. Επιπλέον, επιδίωξη του σχεδιασμού των παρατηρητηρίων είναι η αρμονική τους ένταξη στο τοπίο και η ανάδειξη της πλούσιας βιοποικιλότητας της λιμνοθάλασσας.

Ο προσδιορισμός της θέσης των νέων παρατηρητηρίων βασίστηκε σε μελέτη που εκπονήθηκε σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της τοπικής πανίδας και χλωρίδας, τη μορφολογία του εδάφους γύρω από τη λιμνοθάλασσα, τη γειτνίαση με σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή της λιμνοθάλασσας, την προσβασιμότητα, και κυρίως τις καταλληλότερες θέσεις και γωνίες παρατήρησης των πουλιών και θέασης του τοπίου.

Τα 5 νέα παρατηρητήρια δημιουργούν ένα κλειστό δίκτυο γύρω από τη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας με αφετηρία τη νησίδα της Πλώσταινας και σε άμεση γειτνίαση με τον αστικό ιστό. Το δίκτυο των παρατηρητηρίων ενσωματώνει στοιχεία καινοτομίας ως προς τη μορφή, το δομικό σύστημα και τα υλικά. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παρατηρητηρίων είναι η συμβολική και αναγνωρίσιμη μορφή τους που συμβάλλει και στην οπτική ομαδοποίηση τους. Άλλο χαρακτηριστικό τους είναι το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα τους, ως αποτέλεσμα του κύριου υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τους που είναι το δομικό καλάμι.

W: messolonghibylocals.com

T: 0030 2631302048

Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FB, INS: messolonghibylocals

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 227 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 00:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.