Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 22 Μαϊος 2022 12:44

«Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου προσβλέπει στο μέλλον βασιζόμενο σε ένα στέρεο και υγιές παρόν»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι δράσεις του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγρινίου στο πλαίσιο του «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ»

Την Πέμπτη 19 Μαΐου ημέρα λήξης των μαθημάτων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΙΑ ΝΕ ΑΡΧΗ στα ΕΠΑ.Λ.» παρουσιάστηκε η υποδράση «ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – Γλωσσική, πολιτιστική και ιστορική βλάχικη παράδοση στην ευρύτερη περιοχή του νομού μας».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε μέρος του συνολικού σχεδίου δράσης με τίτλο «Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου προσβλέπει στο μέλλον βασιζόμενο σε ένα στέρεο και υγιές παρόν» που υλοποίησε την τρέχουσα σχολική περίοδο το σχολείο και εμπεριείχε εκτός της ανωτέρω και τις εξής υποδράσεις:

1. Η 3D – Τρισδιάστατη εκτύπωση – Μια τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής πράξης.

2. Σεισμοί – Ηφαίστεια

3. «Διατροφή, φυσική κατάσταση και ψυχική υγεία. Πώς τα προβιοτικά και πρεβιοτικά συμβάλλουν στη σωματική ευεξία και στη βελτίωση διαταραχών ψυχογενούς αιτιολογίας»

Οι υποδράσεις αυτές παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε προηγούμενες ημέρες.

Στην υλοποίηση του προγράμματος ενεπλάκησαν εκτός της Α΄τάξης στην οποία απευθύνεται και αρκετοί μαθητές από τις άλλες τάξεις του σχολείου αποκομίζοντας πλούσια παιδαγωγικά και μαθησιακά οφέλη.

Παράλληλα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα υπήρξε προμήθεια ενός 3D εκτυπωτή και κατασκευή συσκευής καταγραφής σεισμικής δραστηριότητας.

«Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση του σχεδίου δράσης αλλά και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS που υλοποιεί το πρόγραμμα για την άρτια συνεργασία και υποστήριξη», αναφέρει σε ανακοίνωση το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 99 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.