Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 00:32

To ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου στο αρχαίο θέατρο Καλυδώνας (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μαθητές, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Αγρινίου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαζωμα: Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων-Μαθητές ξεναγούν μαθητές σε αρχαία θέατρα». Το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

To ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου πραγματοποίησε στις 6 Μαΐου εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας με προσκεκλημένους τοπικούς φορείς: τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, τον προϊστάμενο του ΚΕΣΥ, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου.

Επίσης το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ως υποψήφιο στο Πρόγραμμα “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, αφιέρωσε την εκδήλωση στην «Ημέρα της Ευρώπης» και οι μαθητές μίλησαν για την προσφορά του Αρχαίου Θεάτρου και της Αρχαίας Τραγωδίας στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Οι μαθητές μας ξενάγησαν τους μαθητές στον χώρο του θεάτρου και ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από αποσπάσματα της “Ελένης” του Ευριπίδη. Μέσα από αυτό καταδεικνύεται η συμβολή του Αρχαίου Θεάτρου και της Αρχαίας Τραγωδίας στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 533 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.