Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  12:19 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 00:14

Ποιοί Άγιοι λένε ότι η κόλαση δεν είναι αιώνια;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιοί Άγιοι λένε ότι η κόλαση δεν είναι αιώνια; Η κόλαση προέρχεται από το ρήμα κολάζω που σημαίνει βασανίζω και επομένως η λέξη κόλαση είναι βασανιστήριο. Η κόλαση είναι μια κατάσταση ζωής για αυτούς που θέλησαν εν ζωή να παραμείνουν μακριά από τον Θεό, μια κατάσταση λύπης, πόνου, θλίψης, στεναγμών. Η Αγία Γραφή και ιδιαίτερα η Καινή Διαθήκη μας περιγράφει σε αρκετά σημεία περί Παραδείσου και κολάσεως.

Κατά πρώτο και κύριο λόγο η κόλαση θα είναι ο τόπος του διαβόλου και εν συνεχεία όλων αυτών που τον υπηρετούν δια μέσω της αμαρτίας, αμετανόητων ανθρώπων, όπου έμοιασαν σε αυτόν και ταυτόχρονα έγιναν υποχείρια της κακίας και πανουργίας του.

Η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη στο θέμα του Παραδείσου και της κολάσεως και αναφέρει για το χρόνο που διαρκούν μετά τον επίγειο θάνατο του ανθρώπου, όχι μόνο δια στόματος των Αγίων Αποστόλων αλλά και του ίδιου του Ιησού Χριστού.

Υπάρχουν όμως Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς και Επίσκοποι που ζουν σήμερα και που μιλούν για την κόλαση και το πόσο διαρκεί. Άραγε συμβαδίζουν τα λεγόμενά τους με την Αγία Γραφή; Τι πρέπει να προσέξουμε όσον αφορά τον Παράδεισο και τη κόλαση; Τι λέει η ορθόδοξη πίστη μας στο θέμα αυτό;



--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 318 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.