Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 00:13

Βράβευσε τη Μαίρη Χρυσικοπούλου για την προσφορά της ο Δήμος Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων ο Δήμος Αγρινίου βράβευσε τη γνωστή Αγρινιώτισσα Μαίρη Χρυσικοπούλου για την προσφορά της στην τοπική κοινωνία

Ο Δήμος Αγρινίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργάνωσε εκδήλωση – ομιλία νωρίτερα το απόγευμα στο κτήριο της π. Τράπεζας Ελλάδος.

Στην εκδήλωση έγινε η βράβευση της Ιδρύτριας και Προέδρου του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο Μαίρης Χρυσικοπούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ, τοποθετήθηκε η Προϊσταμένη Ν.Π.Κ. Υπ. Πολιτισμού Σταυρούλα Φωτοπούλου, ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θράκης Κώστας Κονταξής, ενώ χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ενώ η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου έκανε αναφορά στο έργο της κ. Χρυσικοπούλου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ήταν προγραμματισμένη συναυλία με παραδοσιακή μουσική από τη χορωδία «ΙΑΜΒΗ»  και το μουσικό σύνολο «ΗΧΩ».

Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα η κα. Χρυσικοπούλου «άνοιξε» για το κοινό του Αγρινίου το πατρικό της σπίτι, το οποίο είναι από τα τελευταία παλιά σπίτια της πόλης που είναι συνδεδεμένα με την αίγλη και την αρχοντιά του παρελθόντος και αποτελεί «κόσμημα» για την πόλη.

Η οικία Χρυσικοπούλου, η υπέροχη μονοκατοικία του 1869 στην «καρδιά» του Αγρινίου, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Κωστή Παλαμά, παρέμενε κλειστή δεκαετίες και μετά από την πλήρη ανακατασκευή της οικίας, στο πλαίσιο της οποίας διατηρήθηκαν όλα τα στοιχεία του παρελθόντος, η κα. Χρυσικοπούλου «ταξίδεψε» γνωστούς και φίλους στο παρελθόν μέσα από την επίσκεψή τους στο σπίτι, αφήνοντάς τους ενεούς!

Στόχος της ανακαίνισης ήταν να αναδειχθεί η παλιά φυσιογνωμία του κτηρίου, αλλά και όλα τα «παράσημα» του παρελθόντος που φέρει μέσα του, από έπιπλα δηλαδή και φωτογραφίες, μέχρι και οικοκυρικά σκεύη και όχι μόνο.

Σκοπός της ξεχωριστής αυτής ημέρας, όπου η οικία Χρυσικοπούλου υποδέχθηκε τόσο κόσμο μετά από τόσα χρόνια, ήταν το σπίτι – μουσείο εκτός από το να προφέρει τη «μαγεία» του παρελθόντος και να «αποκαλύψει» τα μυστικά του, σιγά – σιγά να γίνει επισκέψιμο ώστε οι σύγχρονοι Αγρινιώτες να μπορούν να πραγματοποιήσουν «ταξίδι» στο παρελθόν, μαθαίνοντας παράλληλα και στοιχεία για την ζωή της εποχής εκείνης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 579 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.