Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:50 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 18:50

Προς υλοποίηση η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χαρακτηρίζεται απ’ το Υπουργείο ως «Έργο Εθνικού Επιπέδου»

«Έργο Εθνικού Επιπέδου» χαρακτηρίστηκε η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, η οποία δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, την Τρίτη 17 Μαΐου. Στην ίδια απόφαση εγκρίνεται η ένταξη της υποθαλάσσιας ζεύξης ως έργου προς υλοποίηση στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου. Στο σκεπτικό της απόφασης αναγνωρίζεται η ανάγκη μόνιμης οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με την ηπειρωτική χώρα, με τρόπο ώστε να μη δημιουργεί προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.

Εξάλλου, με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών, ν’ αναβαθμιστεί ο τουρισμός και να μειωθεί το κόστος των μεταφορών, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Τέλος μνημονεύεται η απόφαση της ΔΙΠΑ για τον Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων, η οποία γνωμοδοτεί θετικά για το έργο της ζεύξης με υποθαλάσσια σήραγγα. Στην απόφαση της, μάλιστα, η ΔΙΠΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Η σύνδεση της Λευκάδας με το εθνικό δίκτυο θα γίνει με έργα συνολικού μήκους 3,11 χλμ., εκ των οποίων 1,24 χλμ. σε επίχωμα με χαλικοπασσάλους, 2,08 χλμ. εκτός τεχνικού, ενώ για τη διέλευση κάτω από το δίαυλο Λευκάδας προβλέπεται τεχνικό υποθαλάσσιας σήραγγας συνολικού μήκους 1030 μ., εκ των οποίων 450 μ. αφορούν στο τμήμα κλειστής διατομής, ενώ 310 μ. και 270 μ. αφορούν στις προσβάσεις εισόδου και εξόδου αντίστοιχα. Η αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου αφορά σε μήκος 1,2 χλμ.. H προτεινόμενη μέθοδος κατασκευής μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας βασίζεται στην κατασκευή της σήραγγας εν ξηρώ, με εκσκαφή και επανεπίχωση. Παράλληλα με την κατασκευή της σήραγγας θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή του χαμηλού επιχώματος επι χαλικοπασσάλων στην περιοχή της λιμνοθάλασσας».

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 367 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.