Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:18 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 12:55

Kαλές ειδήσεις από Καραμανλή στο Άκτιο-Αβρακία: παραδίδεται μέσα στο καλοκαίρι η παράκαμψη Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tην εξέλιξη  εκτελούμενων οδικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία επιθεωρεί σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από το Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές Γιώργο Καραγιάννη.

Η επίσκεψη του είχε ως πρώτο σταθμό  σε σημείο του τμήματος της  παράκαμψη της Αμφιλοχίας του άξονα Άκτιο-Αμβρακία ενώ στη συνέχεια  ακολουθήσει επίσκεψη και σε εργοτάξιο του άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα.

Αξιοσημείωτο σημείο της παρουσίας του στο εργοτάξιο του Άκτιο-Αμβρακία, στο ύψος του Λουτρακίου Κατούνας, είναι η δήλωση του για μεγάλη πρόοδο των έργων («μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα») και παράδοση του τμήματος της παράκαμψης εντός του καλοκαιριού ενώ  το σύνολο του έργου θα παραδοθεί ως το τέλος 2023.

Στο σημείο της επίσκεψης του Υπουργου Υποδομών βρισκόταν ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς, οι αντιπεριφερειάρχες Μαρία Σαλμά και Θανάσης Μαυρομμάτης, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας.



«Έργο Εθνικού Επιπέδου» η Υποθαλάσσια Ζεύξη της Λευκάδας

Σημειωτέον πως εξέλιξη υπήρξε και για την Υποθαλάσσια Ζεύξη της Λευκάδας η οποία χαρακτηρίστηκε  «Έργο Εθνικού Επιπέδου» με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Στην ίδια απόφαση εγκρίνεται η ένταξη της Υποθαλάσσιας Ζεύξης ως έργου προς υλοποίηση στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναγνωρίζεται η ανάγκη μόνιμης οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με την ηπειρωτική χώρα, με τρόπο ώστε να μη δημιουργεί προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, διότι έτσι θα βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης και των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών, θα αναβαθμιστεί ο τουρισμός και θα μειωθεί το κόστος των μεταφορών, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τις τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 363 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.