Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:56 μμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 18:39

Επίσκεψη στο Λύκειο Αμφιλοχίας και στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντού κ. Κωνσταντίνου Νάκου. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι καθηγητές του Λυκείου και ο δραστήριος εφημέριος της Ενορίας π. Οδυσσέας Κυρόσιμος

Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τα παιδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου και μετά από μια σύντομη εισαγωγή, όπου έδωσε ερεθίσματα στα παιδιά για προβληματισμό και σκέψη απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν.

Αρχικά τους μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε μέσω της αλληλογραφίας του με έναν θανατοποινίτη στην Καλλιφόρνια της Αμερικής τα τελευταία χρόνια. Τους εξήγησε τί είναι η Εκκλησία και ποιό το έργο της Εκκλησίας που είναι να θεραπεύει τον πληγωμένο άνθρωπο με το να τον οδηγεί στην ανιδιοτελή αγάπη.

Τους εξήγησε ότι ο Χριστιανισμός είναι Εκκλησία και όχι θρησκεία κάνοντας τον διαχωρισμό και επεξηγώντας τον κάθε όρο χωριστά. Επίσης μίλησε για την αγάπη, σύμφωνα με το παράδειγμα και την διδασκαλία του Χριστού που είναι θυσία, προσφορά, κένωση, υπέρβαση τού εγώ.

Στη συνέχεια τα παιδιά έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις στις οποίες ο Σεβασμιώτατος απάντησε κατάλληλα. Οι ερωτήσεις αφορούσαν το περιστατικό με τον ιερέα που αρνήθηκε να προσφέρει από το συσσίτιο της ενορίας σε έναν τρανσέξουαλ∙ τη θέση της Εκκλησίας για την αυτοκτονία, την έκτρωση, τον φεμινισμό, τον έρωτα∙ αν ο έρωτας είναι θρησκεία ή αμαρτία∙ αν η Εκκλησία αδίκησε τον Ιούδα. Επίσης ρώτησαν για το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης και για την χρησιμότητα και την αξία της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας εφόσον και η Εκκλησία θεραπεύει την ψυχή του ανθρώπου.

Ο Σεβασμιώτατος με την επικοινωνιακή άνεση που τον διακρίνει απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα και τις ευχαριστίες των παιδιών στο τέλος της συνάντησης που ξεπέρασε τις δύο ώρες.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου μετέβη στο Αγρίνιο για να επισκεφθεί το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα», ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Προέδρου του Εργαστηρίου κ. Διονυσίας Σαμαντά.

Τον υποδέχθηκαν η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου κ. Μαρία Τσούτσου, η Πρόεδρος κ. Διονυσία Σαμαντά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αφού τον καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για την ανταπόκριση και σε αυτή την πρόσκληση, διότι είχε επισκεφθεί και τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις στο Μεσολόγγι, τον ξενάγησαν στους χώρους των εργαστηρίων, των γραφείων και του οικοτροφείου.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτές και συνομίλησε μαζί τους. Εξέφρασε τη χαρά του και τον θαυμασμό του για το έργο που προσφέρει το Εργαστήρι και συνεχάρη όλους και όλες για την εργασία τους και την προσφορά τους. Τόνισε ότι είναι πολύ σπουδαία η προσφορά τους στα παιδιά αυτά που δεν λειτουργούν τόσο με την λογική και την νοημοσύνη, όσο με την καρδιά και το συναίσθημα.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/8mE6bTVXusPiBE5r5

Διαβάστηκε 383 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.