Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 20:53

Λίμνη Τριχωνίδα: 11ο Trichonian Wakeboard Cup – Κώστας Πιστιόλας: «Μεγάλος στόχος η διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard στην Τριχωνίδα του χρόνου»!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη τύπου για το 11ο Trichonian Wakeboard Cup-Κύπελλο Τριχωνίδας & 1ο SUP στην λίμνη Τριχωνίδα δόθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Marpessa.

Το σπουδαίο ναυταθλητικό γεγονός θα διεξαχθεί το προσεχές τριήμερο 20-22 Μαΐου στη λίμνη Τριχωνίδα, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αθλητικό Σύλλογο Αγρινίου «Τρίτωνα», με την υποστήριξη και του Δήμου Θέρμου. 

Στη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησαν ο Αντιπεριφεριεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο πρόεδρος του «Τρίτωνα» Κώστας Πιστιόλας, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Νίκος Σκόνδρας, ενώ τον λόγο πήραν η πιο έμπειρη αθλήτρια του «Τρίτωνα» και πρωταθλήτρια Ελλάδας Θάλεια Πετροπούλου όπως και η πιο νεαρή αθλήτρια, η μόλις 9 ετών Παναγιώτα Σκόνδρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημητρογιάννης στάθηκε στην αναζήτηση από την Περιφέρεια γεγονότων που θα συνδυάσουν τον αθλητισμό με την προβολή του τόπου, ειδικά με το υδάτινο στοιχείο που είναι τόσο έντονο γύρω από το Αγρίνιο. «Εκτός των άλλων τέτοια γεγονότα, πέρα από τον αθλητισμό, δείχνουν  την προοπτική που υπάρχει στην περιοχή για την ζωή σε ένα βιώσιμο και αυτάρκες περιβάλλον που είναι το ζητούμενο για όλους μας», εξήγησε ενώ, παράλληλα, ευχαρίστησε προσωπικά για την εθελοντική της συμμετοχή την περιφερειακή σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. του «Τρίτωνα», Κωνσταντίνα Κατσαρή

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του «Τρίτωνα» Κώστας Πιστιόλας έκανε λόγο για ένα μεγάλο μεράκι στο οποίο οι διοργανωτές αφιερώνουν κόπο και χρόνο από το υστέρημά τους προκειμένου η περιοχή να μπορεί να αναδείξει αυτό το μοναδικό φυσικό δημιούργημα την Τριχωνίδα.

Αποκάλυψε τον μεγάλο στόχο που είναι άμεσα να κατατεθεί φάκελος για την διοργάνωση του χρόνου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard, με απώτερο στόχο, όπως είπε, την διοργάνωση την επόμενη χρονιά «γιατί όχι και του παγκόσμιου πρωταθλήματος». «ΟΤρίτωναςείναι ο βασικός πυλώνας της διάδοσης αυτών των αθλημάτων στην περιοχή παρότι έχει στην σκέψη του και άλλα αθλήματα όπως το τρίαθλο, στο οποίο έχει ήδη επιχειρήσει με επιτυχία, το μπιτς –βόλεϊ κ.α.

Οι αγώνες και οι αθλητές που θα φιλοξενήσουμε, μετά από το διετές διάλειμμα λόγω κορωνοϊού, θα είναι και πάλι υψηλού επιπέδου, τόσο αγωνιστικά όσο και ως επισκέπτες στην περιοχή μας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι επιμένουμε στην Τριχωνίδα παρότι τέτοιοι αγώνες παγκοσμίως δεν γίνονται σε φυσικές πίστες καθώς απαιτούνται ελεγχόμενες καιρικές συνθήκες, όμως εμείς έχουμε στο μυαλό μας την ανάδειξη αυτού του μοναδικού παγκοσμίως τόπου, πέρα από την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού», επεσήμανε ο κ. Πιστιόλας, ο οποίος τόνισε ότι φέτος η Περιφέρεια δεν είναι απλά αρωγός αλλά πήρε στις πλάτες της όλη την διοργάνωση. «Όσο και να φαίνεται παράξενο, το Αγρίνιο διαθέτει μια μοναδική φυσική πίστα παγκοσμίως αλλά και την κορυφαία τεχνητή πίστα στην Ελλάδα, αυτήν στην Στράτο», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του «Τρίτωνα» Νίκος Σκόνδρας περιέγραψε το πρόγραμμα των αγώνων αλλά και την προπόνηση που θα υπάρξει την Παρασκευή για τους αθλητές, ενώ αποκάλυψε ότι εκτός από τον 1ο αγώνα SUP στην ιστορία της Τριχωνίδας θα υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις στις εγκαταστάσεις μπροστά στο κτήμα «Πιθάρι» με προσγειώσεις αλεξίπτωτων πλαγιάς και άλλων αγώνων επίδειξης.

Η πρωταθλήτρια κι αθλήτρια του «Τρίτωνα» Θάλεια Πετροπούλου είπε ότι, αν και δεν έχει κάποια σχέση με την περιοχή, απολαμβάνει όσο τίποτε τους αγώνες της εδώ και τις συνθήκες ενώ εξήγησε ότι είναι πρόκληση για τον κάθε αθλητή το φυσικό περιβάλλον της Τριχωνίδας και το απρόοπτο στοιχείο της μη τεχνητής πίστας.

Από την πλευρά της, η μικρή Παναγιώτα Σκόνδρα δήλωσε χαρούμενη που θα μπορέσει να αγωνιστεί στο σπορ που τόσο έχει αγαπήσει στην Τριχωνίδα.

Σημειώνεται ότι, παρότι είναι εποχή που τα σχολεία είναι ανοιχτά ακόμη και είναι το διάστημα αμέσως μετά την λήξη συναγερμού για τον κορωνοϊό, αναμένονται από 35 έως 50 αθλητές υψηλού επιπέδου από ομίλους όπως η Βάρκιζας, Βούλας, Πάτμου, Λευκάδας, Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης αλλά και αθλητών του «Τρίτωνα» που όλη την Ελλάδα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 530 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Πολυμέσα