Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 18:17

3 tips για να γίνετε πιο αποδοτικοί στη δουλειά σας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είτε είστε στο γραφείο, είτε στο σπίτι και κάνετε τηλεργασία, είτε πρέπει να βγάλετε ένα project για τη σχολή, η δουλειά που περιλαμβάνει υπολογιστή πάντα είναι γεμάτη περισπασμούς. 

Μπορεί να χρειαστεί να δουλέψετε σε ένα αρχείο excel, αλλά τσουπ! ειδοποίηση στο κινητό από μία δημοσίευση που σχολιάσατε χθες το βράδυ ή μήνυμα από την κολλητή σας για να πάτε για ποτά το Σάββατο. Το ένα πράγμα φέρνει το άλλο και καταλλήγετε να βλέπετε βιντεάκια με σκυλάκια να παίζουν με μωρά!

Φυσικά θα έχει δίκιο ο/η προϊστάμενος/η, που θα δει ότι δεν βγάλατε τη δουλειά που έπρεπε στην ώρα της. 

Αν θέλετε να γίνετε πιο αποδοτικοί και να πάρετε επιτέλους εκείνη την αύξηση που ονειρευόσασταν, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο για να μάθετε τα 3 καλύτερα tips.

Απομακρύνετε το κινητό από το γραφείο σας

Ο νούμερο ένα ύποπτος για τη διάσπαση προσοχής είναι προφανώς το κινητό μας τηλέφωνο. Είναι ωραίο για να βλέπουμε βιντεάκια ή stories ή ακόμα και για online καζινο. Αυτά όμως θα πρέπει να γίνονται στον ελεύθερο μας χρόνο. 

Αν δεν έχετε την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση, καλό θα ήταν να βάλετε το κινητό σε λειτουργία πτήσης. Αν και πάλι όμως αυτό δε βοηθήσει, τότε απλά αφήστε το κινητό στη τσάντα σας μακριά από τον χώρο που εργάζεστε. 

Μία άλλη εναλλακτική για εσάς, που ακόμα και χωρίς το κινητό μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή ο ίδιος ο υπολογιστής, είναι οι εφαρμογές κατά της διάσπασης προσοχής. Εφαρμογές όπως Dewo, FocusMe και Freedom είναι εφαρμογές (για κινητά και υπολογιστή), οι οποίες κλείνουν άλλες εφαρμογές που αποσπούν την προσοχή όπως Youtube, Facebook και Instagram, για να μπορέσετε να δουλέψετε με απόλυτη συγκέντρωση.  

Προσέξτε τη διατροφή σας

Ένας άλλος λόγος που δε μπορούμε να συγκεντρωθούμε, είναι λόγω της σωματική και πνευματικής μας κούρασης. Κύριος λόγος αυτού είναι η κακή διατροφή. Τις περισσότερες φορές κάνουμε πολλά διατροφικά λάθη κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα οποία οδηγούν στο να μην έχουμε την κατάλληλη ενέργεια ή αυτοσυγκέντρωση.

Τις περισσότερες φορές οι εργαζόμενοι τρώνε κάτι πρόχειρο ή ακόμα και τίποτα το πρωί. Κατά τη διάρκεια της δουλειάς δε τρώνε τίποτα, παρά μόνο καφέ, και γυρνάνε για να φάνε ένα τεράστιο γεύμα το βράδυ. Αυτή η διατροφή σε συνδυασμό με την έλλειψη νερού ή και τον συνδυασμό αλκοόλ ειδικά το βράδυ, είναι ότι χειρότερο για την συγκέντρωση μας.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να τρώτε ένα καλό πρωινό και να τρώτε μικρά και τακτικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν πάλι δε σας επιτρέπει η δουλειά σας διάλειμμα για να κάτσετε να φάτε, μπορείτε να πάρετε (ή ακόμα και να φτιάξετε) μία μπάρα δημητριακών, που είναι ότι πρέπει για γρήγορο σνακ. 

Ρυθμίστε τον ύπνο σας

Από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν είστε συγκεντρωμένοι ή δεν έχετε όρεξη για τίποτα, είναι η έλλειψη ύπνου. Σίγουρα σας έχει συμβεί να είστε ψόφιοι στην κούραση και με το που πέφτετε για ύπνο, να μην μπορείτε να κοιμηθείτε. 

Κάτι που θα βοηθούσε είναι το να μην πίνετε καφέ ή οποιοδήποτε ρόφημα με καφείνη μετά τις 7 το απόγευμα. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε μία δραστηριότητα που θα σας κουράσει σωματικά, όπως το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το γυμναστήριο. Μετά από μία έντονη σωματική δραστηριότητα και ένα χαλαρωτικό μπάνιο, θα κοιμηθείτε σαν πουλάκια. 

Κάτι το οποίο όλοι κάνουμε και ίσως θα έπρεπε να σταματήσουμε είναι το σκρολάρισμα στο κινητό μέχρι να κοιμηθούμε. Καλό θα ήταν ένα μισάωρο πριν κοιμηθείτε να μη βλέπετε καθόλου οθόνη. Έτσι, θα ξεκουραστούν τα μάτια σας, θα κοιμηθείτε πολύ πιο εύκολα και θα κάνετε καλύτερο ποιοτικά ύπνο.

Εν κατακλείδι

Το να είστε πιο συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας, είναι ευκολότερο από ότι φαντάζεστε. Για να μην σας φανεί δύσκολο, μπορείτε να κάνετε όλα τα παραπάνω συνήθεια, αλλάζοντας ένα πράγμα τη φορά. Ακόμα και μία συνήθεια να υιοθετήσετε από τις παραπάνω, η συγκέντρωση και η αφοσίωση στην εργασία σας θα βελτιωθεί σημαντικά, για αυτό να είστε σίγουροι!

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 963 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.