Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 14:49

Μαθητές από Ελλάδα κι εξωτερικό επισκέφθηκαν το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 13/5,  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών και καθηγητών από  Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία, Ρουμανία και  Πολωνία, στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του  Εργαστηρίου  «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Αγρίνιο.

Η επίσκεψη αυτή  υλοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γ.Ε.Λ. Παραβόλας το οποίο συμμετέχει στο  πρόγραμμα  Erasmus+ “Hold Everyone Together”, όπου συμμετείχαν 6 μαθητές και 2 καθηγητές από κάθε χώρα.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Προγράμματος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τον κοινωνικό αποκλεισμό, οπότε ήταν αναγκαία και  χρήσιμη  η επίσκεψή τους  σε μια Κοινωνικοπρονοιακή Δομή όπως είναι αυτή του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Κατά την ξενάγηση  στους χώρους του  ΚΔΗΦ  και στα εργαστήρια των εκπαιδευομένων, οι συμμετέχοντες του προγράμματος εντυπωσιάστηκαν από τα εργοτεχνήματά τους ενώ ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά προγράμματα  καθώς και τις δράσεις κοινωνικής ένταξης του Φορέα.

Μετά τη ξενάγηση παρουσιάστηκαν  δημοτικοί χοροί από την ομάδα  χορών των εκπαιδευομένων, η οποία απέσπασε τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα  όλων των παρευρισκομένων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 475 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.