Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 13:39

Από 30/6 οι αιτήσεις για τα μέτρα ΠΑΑ από αγρότες που δεν επιδοτούνται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πήρε ΦΕΚ τροποποιητική υπουργική απόφαση.

«Γεωργοί που δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις και υποβάλλουν αίτηση στήριξης/πληρωμής αποκλειστικά για μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, εφόσον το εισόδημα που απέκτησαν από γεωργικές δραστηριότητες κατά το τελευταίο φορολογικό έτος είναι τουλάχιστον 10% έναντι των συνολικών εσόδων που απέκτησαν κατά το ίδιο φορολογικό έτος».

Τα παραπάνω προβλέπονται σε τροποποιητική απόφαση του ΥπΑΑΤ, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, με τίτλο «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων κατ' εκτέλεση του Καν.(ΕΕ) 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου».

Αναλυτικά η εν λόγω απόφαση αναφέρει τα εξής:

Γεωργοί που δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις και υποβάλλουν αίτηση στήριξης/πληρωμής αποκλειστικά για μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, εφόσον το εισόδημα που απέκτησαν από γεωργικές δραστηριότητες κατά το τελευταίο φορολογικό έτος είναι τουλάχιστον 10% έναντι των συνολικών εσόδων που απέκτησαν κατά το ίδιο φορολογικό έτος.

Ειδικά για το έτος αιτήσεων 2022 αντί της ημερομηνίας 15η Μαΐου που αναφέρεται στην παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου, ορίζεται η ημερομηνία 30ή Ιουνίου.

  • Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ.
Διαβάστηκε 423 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.