Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 10:00

ΣΥΡΙΖΑ: 99% Τσίπρας και η πρώτη εικόνα στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

150.00 ψήφισαν χθες ,110.000 είναι οι νέες εγγραφές μελών, 172.000 μέλη αριθμεί πλέον στο σύνολο του το κόμμα, με 99,02% εξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το «ταμείο» του ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές κάλπες του που στήθηκαν χθες, Κυριακή 15 Μαΐου.

Επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί ενώ σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία περίπου 4000 άτομα ψήφισαν στην Αιτωλοακαρνανία, γύρω στα 1400 στο Αγρίνιο.

Για την Κεντρική Επιτροπή τα αποτελέσματα αναμένονται το απόγευμα σήμερα ενώ σε αυτή την κάλπη το εκλογικό σώμα ήταν συγκεκριμένο, ψήφισαν όσοι ήταν μέλη έως τις 21 Μαρτίου.

Από τους Αιτωλοακαρνάνες υποψηφίους στη λίστα της Δυτικής Ελλάδας, προβάδισμα για εκλογή είχαν-με βάση πρώτα ανεπίσημα στοιχεία- οι Θάνος Μωραιτης, Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Σοφία Λάγιου, Μαρία Τριανταφύλλου, Κώστας Ταφλανίδης, Βασιλική Δεσποτοπούλου, Ηρώ Ζαβογιάννη, Πάνος Κατσούλης.

«Θα είμαστε το πρώτο κόμμα όποτε κι αν κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης»

Μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ομιλία από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος για τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ότι αυτή η νέα δυναμική δίνει την ελπίδα στο κόμμα ότι θα κερδίσουν τις εκλογές και με μεγάλη διαφορά όποτε και αν γίνουν.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές όποτε και αν στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η δέσμευση μου».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα «ιστορικό βήμα για την πατρίδα μας που το έχει ανάγκη». Ο ίδιος αναφέρθηκε στις εκλογές του 2019 λέγοντας ότι παρά την ήττα το μεγάλο ποσοστό που έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια εντολή μετασχηματισμού ώστε να αντικατασταθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των εκατοντάδων χιλιάδων.

«Σήμερα έγινε ένα αποφασιστικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση χάρη στη συμμετοχή των πάνω από 150.000 που προσήλθαν στις κάλπες, με την ένταξη πάνω από 110.000 μελών στις γραμμές μας, με πάνω από 172.000 πλέον μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα των μελών, που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά. Γίναμε σήμερα το κόμμα με τα περισσότερα ενεργά μέλη στην Ελλάδα, και ταυτόχρονα ένα από τα μαζικότερα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη».

ΝΔ: «Η σύγκριση μιλάει από μόνη της»

Με σκωπτική διάθεση σχολιάζει το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ.Τσιπρας νίκησε τον κ.Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη θέση του μετά την επερχόμενη ήττα. Γιατί αυτός ήταν ο στόχος του», αναφέρει.

«Όσο για τους πανηγυρισμούς για τη συμμετοχή αρκεί να θυμίσουμε τους αριθμούς: στις καλπες για εκλογή Προέδρου της ΝΔ έλαβαν μέρος 404.000 πολίτες και για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν 270.000 πολίτες. Η σύγκριση μιλάει από μόνη της», σημειώνει η ΝΔ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 636 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/