Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:53 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 09:58

2ο ΕΠΑΛ – ΕΚ Αγρινίου: H ομάδα Ρομποτικής στην εβδομάδα μαθητικών φεστιβάλ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι διαγωνισμοί ρομποτικής έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα και προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να αναδείξουν τις γνώσεις και τα ταλέντα τους. Κάθε χρόνο, ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής βάζουν τα δυνατά τους και συνθέτουν τις σκέψεις τους, για να επιλύσουν προβλήματα, που στηρίζονται σε προγραμματισμό, μαθηματικά, τέχνες και μηχανική.

Η εκπαιδευτική ρομποτική καλλιεργείται πλέον συστηματικά στο 2ο ΕΠΑΛ/ΕΚ Αγρινίου με την ομάδα των εκπαιδευτικών Πληροφορικής του σχολείου μας και των μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου.

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας 2ο ΕΠΑΛ / ΕΚ Αγρινίου προτείνει, ένα σύστημα ανακύκλωσης μέσω του οποίου θα μπορούμε να κάνουμε καλύτερη διαλογή των υλικών. Η πρόταση της ομάδας μας είναι η εξής:

Σύστημα Διαλογής Υλικών (Μέταλλο, Γυαλί, Πλαστικό).

Αρχικά διαχωρίζεται το χαρτί από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλο, γυαλί, πλαστικό) που συλλέγονται στους γνωστούς μπλε κάδους και να μπει σε τρίτο κάδο π.χ. καφέ.
Η υλοποίηση που προτείνουμε περιλαμβάνει ένα σύστημα διαλογής των υλικών που θα συλλέγονται στους μπλε κάδους, οι οποίοι θα περιέχουν πια μέταλλο, γυαλί και πλαστικό.
Έχουμε δημιουργήσει από ένα 3d εκτυπωτή ένα “πύργο” μέσα στον οποίο θα μπαίνουν τα υλικά. Στην πορεία τους προς τα κάτω θα περνούν μπροστά από αισθητήρες και με τη χρήση κινητήρων θα οδηγούνται στους κάδους διαλογής. Έτσι :
θα εντοπίζονται τα μέταλλα και θα διαχωρίζονται στο πρώτο κάδο.
στην συνέχεια το γυαλί θα τοποθετείται σε δεύτερο κάδο.
το υλικό που θα περισσέψει θα είναι το πλαστικό, όπου και αυτό με τη σειρά του θα τοποθετείται σε ξεχωριστό κάδο.
Η ομάδα της ρομποτικής συμμετείχε  από τις 9 και έως 13 Μαΐου στους παρακάτω διαγωνισμούς:

1) τη Τρίτη 10 Μαΐου στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 που διοργανώθηκε από το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και τα Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)Πέλλας, το οποίο υλοποιήθηκε διαδικτυακά στις 09 και 10 Μαΐου 2022.

Η συμμετοχή της ομάδας ρομποτικής του σχολείου μας στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 εντυπωσίασε μέλη άλλων ομάδων που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η εμπειρία ήταν μοναδική καθώς στο φεστιβάλ συμμετείχαν ομάδες με πολύ ενδιαφέροντα και πλούσια project.

2) Συνεχίζοντας την παράδοση των δέκα τελευταίων ετών, η ομάδα της ρομποτικής την Τετάρτη  11 Μαΐου 2022 συμμετείχε στο 11ο  Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (Κόμβος Δυτικής Ελλάδας) με το ίδιο έργο.

3) Την Παρασκευή 13 Μαΐου η ομάδα μας συμμετείχε στην ειδική παρουσίαση του έργου της σε πανελλήνιο επίπεδο, στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, ως ένα επιλεγμένο έργο μεταξύ των άλλων έργων από την υπόλοιπη Ελλάδα

Η φετινή χρονιά θα τελειώσει για την ομάδα μας με τη συμμετοχή της στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, που φέτος γίνεται δια ζώσης στην Αθήνα στις 28-29 Μαΐου.

Η ομάδα ρομποτικής αποτελείται από τους μαθητές:

Φαρδιάς  Άγγελος  Β2ΠΛΗΡ

Μανδρούκας  Θεοφάνης   Β2ΠΛΗΡ

Σαφκάκης  Μάρκος  Β2ΠΛΗΡ

Παπαθανάσης  Άγγελος  Β2ΠΛΗΡ

Καρκάνη  Μαρία  Β1ΠΛΗΡ

Ευθυμίου Ανδρέας Β1ΠΛΗΡ

Κορδολαίμης  Λεωνίδας ΓΔΙΚΤΥΩΝ

Λάζαρη Παναγιώτα  ΓΔΙΚΤΥΩΝ

και  υποστηρίζεται από τους καθηγητές:

Παπαθανασίου Λεωνίδας ΠΕ86, Μαρκής Γιώργος ΠΕ86, Τίτης Άγγελος ΠΕ86, Λουρόπουλος Αθανάσιος ΤΕ01.13, Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 & ΠΕ86 και Πεφάνης Κων/νος ΠΕ86, οι οποίοι στηρίζουν τη δράση με παιδαγωγική ευθύνη και επιστημονική κατάρτιση δίνοντας ερεθίσματα για τις μελλοντικές διεξόδους στους μαθητές .

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στον σύνδεσμο:

https://view.genial.ly/6261167d4618df00116ae2ef/presentation-systhma-dialoghs-ylikwn και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας:

http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 379 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.