Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:31 πμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 23:18

Πανελλήνιες 2022: 9.000 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι οι εισακτέοι – Μόλις 430 στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μείωση 9.021 εισακτέων στα ΑΕΙ της χώρας (μια μείωση μεγάλη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές) κάνει φέτος το Υπουργείο Παιδείας ενώ στα τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας οι εισακτέοι θα είναι μόλις 430.

Οι εισακτέοι στα τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας:

ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 120

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 120

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 90

ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 100

Σε όλα τα ΑΕΙ ο συνολικός αριθμός των εισακτέων τουw μειώνεται (αν και σε κάποια υπάρχουν επιμέρους αυξήσεις) ενώ  αλλαγές δεν γίνονται σε Ιατρικές Σχολές.

Αυξάνονται ωστόσο οι θέσεις σε περιφερειακά Ιδρύματα και τμήματα όπως το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι μαθηματικοί είναι λιγότεροι φέτος σε σχέση με πέρυσι, οι σχολές Πληροφορικής στο ίδιο επίπεδο, όπως και οι Νομικές.

Συγκεκριμένα:

O συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος).

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας στόχος ήταν η στήριξη σπουδών σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εκεί όπου υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και με μέριμνα για τις ακριτικές περιοχές (πχ. το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχουν μεγαλύτερο μερίδιο εκεί όπου αυξήθηκαν οι θέσεις) και η σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας σε συνδυασμό με γεωγραφικούς αναπτυξιακούς στόχους για τμήματα με σημαντικές δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων τους.

Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ που αναφέρει όλες τις αλλαγές ανά τμήμα.

Το ΦΕΚ με το οποίο καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων ΕΔΩ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 389 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.