Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 18:51

Το «Παναγία Ελεούσα» συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Special Olympics

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί», πραγματοποιήθηκε κοινή αθλητική δράση του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και του Γυμνασίου Αγ. Κωνσταντίνου στο Κλειστό Γήπεδο του μπάσκετ του Δήμου Αγρινίου, στην Αερογέφυρα.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υλοποιείται παγκοσμίως σε 22 χώρες, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν ΜΑΖΙ σε αθλητικές δράσεις. Μέσα από αυτές τις δράσεις, επιτυγχάνεται η ενημέρωση των συμμετεχόντων-μαθητών για θέματα σχετικά με την νοητική αναπηρία, την ισότητα και την αποδοχή.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών μαθήτρια του Γυμνασίου απήγγειλε το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Ο Επίλογος» ενώ ακολούθησε χορευτικό δρώμενο με τίτλο « Ο Λόγος μου» στο οποίο συμμετείχαν δύο μαθήτριες του Γυμνασίου Αγ. Κωνσταντίνου και δύο εκπαιδευόμενες του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Το θεωρητικό μέρος του προγράμματος παρουσιάσθηκε από εκπρόσωπο των Special Olympics και αφορούσε την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη φιλοσοφία και αποστολή των Special Olympics. To Βιωματικό μέρος περιελάμβανε αγώνα μπάσκετ και εκτέλεση βολών από μαθητές και εκπαιδευομένους των δύο Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Στη δράση αυτή παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κος Χρήστος Ζαρκαβέλης, ο κος Απόστολος Βετσόπουλος, Σύμβουλος Σχολικής Ευθύνης, ο κος Δημήτριος Διαμαντής Διευθυντής Γυμνασίου Αγ. Κωνσταντίνου Αγρινίου, η Πρόεδρος κα Διονυσία Σαμαντά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο των Special Olympics κ Διονύσιο Κοδέλλα καθώς και τους συντονιστές των Special Olympics κ. Βαγγέλη Μπλέτσα, κα Ρόη Τάτση και κα Αγγελική Χατζοπούλου που μας εμπιστεύτηκαν, επίσης ευχαριστούμε τον κ. Παύλο Καμμένο και τον κ. Αθανάσιο Σαραγκανίδα για τις χορηγίες τους.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι-Αγρίνιο

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 380 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.