Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 18:26

Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου: Ημέρα αφιερωμένη στην παράδοση – Εντυπωσίασε το “γαϊτανάκι” Νεοχωρίου Ναυπακτίας (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκδήλωση με θέμα «Ημέρα αφιερωμένη στην παράδοση», διοργάνωσε την Τετάρτη 11 Μάιου 2022, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγρινίου (Ε.Ε.Ε.ΕΚ)  στο πλαίσιο της δράσης «Ενεργοί μαθητές – Ενεργοί Δημότες» που υλοποιείται από ομάδα εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Εργαστηρίου, στόχος της εκδήλωσης ήταν η εξωστρέφεια, η ενεργή συμμετοχή στη ζωή της κοινότητας και η ανάληψη πρωτοβουλιών για κοινές δράσεις με φορείς της τοπικής κοινότητας.

Φιλοξενούμενοι του σχολείου ήταν μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, και η Χορολογική Εταιρεία η οποία αποτελείται από εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής ειδικότητας Ελληνικού παραδοσιακού χορού και έχει την έδρα της στην Πάτρα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων παρουσίασαν στον προαύλιο χώρο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ παραδοσιακούς  χορούς της Δυτικής Ελλάδας τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο με τίτλο «Απάνθισμα Ιστορικών και Κλέφτικων Δημοτικών Τραγουδιών στη Δυτική Ελλάδα» που έχει εκδώσει η Χορολογική Εταιρία, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Ένα από τα τραγούδια που παρουσιάστηκε και εντυπωσίασε ήταν το Γαϊτανάκι Νεοχωρίου Ναυπακτίας το οποίο χόρεψαν με μεγάλη επιτυχία από κοινού μαθητές και των δύο σχολείων. Η διοργάνωση της εκδήλωσης χαρακτηρίστηκε άψογη και η παρουσία των μαθητών και των δύο σχολείων καταπληκτική. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου  και η Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου κ. Θεοδώρα Μαργάρα.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι απόλαυσαν χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα από το προσωπικό του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για την υπέροχη και συγκινητική αυτή εκδήλωση, για τις ανάγκες της οποίας, μαθητές ειδικής και τυπικής εκπαίδευσης ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν το αξιοθαύμαστο αυτό αποτέλεσμα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 434 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.