Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 10:41

Αιτωλοακαρνάνες κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Oλοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου ο 1ος γύρος συλλογής ιδεών & προτάσεων πολιτών και φορέων από τη μεριά Αιτωλοακαρνανίας για την μελλοντική ένταξή τους στην Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο Περιφερειών (Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας), όπως και των τεσσάρων Δήμων της Λίμνης με θέμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ 2022».

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου το πρωί στον Αγ. Βλάση Αγρινίου, στο Δημοτικό κατάστημα Παρακαμπυλίων, ενημερωτική συνάντηση συλλογικών και αυτοδιοικητικών φορέων που δραστηριοποιούνται γύρω από την Λ. Κρεμαστών. Αφορούσε μια απ’ τα κάτω προς τα πάνω προσέγγιση των αναπτυξιακών αναγκών της περιοχής, από ανθρώπους και φορείς που γνωρίζουν καλύτερα απ όλους τις ανάγκες του τόπου τους. Δηλαδή η τοπική κοινωνία, αναγνωρίζει ανάγκες και προκλήσεις, προτείνει λύσεις και επιλέγει έργα που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα.

Θέμα της συνάντησης ήταν οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επομένης Προγραμματικής Περιόδου (2021 – 2027) καθώς και οι προτάσεις των παραπάνω φορέων. Τα έργα που προτάθηκαν, είχαν μια συγκεκριμένη χωρική προσέγγιση (ευρύτερη περιοχή Λίμνης Κρεμαστών), ώστε να διασφαλίζεται η συγκέντρωση πόρων, σε μια σαφώς οριοθετημένη περιοχή με συγκεκριμένα αναπτυξιακά προβλήματα.

Η προσέγγιση που έγινε, ήταν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση καθώς στην συνάντηση πήραν μέρος διάφοροι παράγοντες και τομείς με σκοπό να εφαρμόσουν από κοινού μια τοπική στρατηγική. Δημιουργήθηκε έτσι μια άτυπη εταιρική σχέση, καθώς ενεπλάκησαν κρίσιμοι παράγοντες του δημοσίου τομέα, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό να δουλέψουν από κοινού, για να αναδειχθούν έργα και δράσεις.

Την συζήτηση συντόνισε η κ. Αννέτα Κούρτη, με εισηγητή τον κ. Ιπποκράτη Μπιρπίλη.

Έγινε αναλυτική αναφορά:

στα πλεονεκτήματα της περιοχής ( με ένα ισχυρό brand name απ τους μύθους και τους θρύλους που ξεπηδούν από το υγρό στοιχείο…)
στα μειονεκτήματα ( έλλειψη υποδομών, περιορισμένοι πολιτιστικοί πόροι, γήρανση πληθυσμού…)
στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ( Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου-Λαμίας, το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ στην Λίμνη, η Προγρ/κή Σύμβαση μεταξύ των 2 Περιφερειών και 4 Δήμων που περιλαμβάνουν την Λίμνη…)
στις απειλές που δημιουργούνται ( εκτροπή Αχελώου…)

Στην συζήτηση παρενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αρης Τασιός, ο οποίος παρουσίασε τα έργα που υλοποιούνται σήμερα στην Λίμνη Κρεμαστών, καθώς και αυτά που είναι σε εξέλιξη. Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Δ. Σκορδόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ των 2 Περιφερειών και των 4 Δήμων της Λίμνης με θέμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ 2022».

Ακολούθησε εκτενής διάλογος για προτάσεις ατόμων και φορέων, όπως και καταγραφή προτάσεων και ιδεών.

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κύριο Ιπποκράτη Μπιρμπίλη για την δημιουργική εξαιρετική συνεργασία μας και όλους τους εξαιρετικούς ανθρώπους που συνάντησα και με τους οποίους συνεργάστηκα μέχρι σήμερα, αλλά και που με εμπιστεύτηκαν και στήριξαν το όλο επιχείρημά μου! Θα χαρώ πολύ εάν δουν οι πολίτες σας πολλές ιδέες και προτάσεις τους να ενταχτούν στην Προγραμματική Σύμβαση και εάν δώσουν μια υγιείς ανάπτυξη στον τόπο τους – με σεβασμό σε άνθρωπο και φύση», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η κ. Αννέτα Κούρτη.

agrinionews.gr

Αναλυτικά οι προτάσεις παρακάτω:

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 367 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.