Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 20:32

Και μετά την Πρωτομαγιά, τι;;;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
- ΠΑΕΙ και η φετινή Πρωτομαγιά, πέρασε (αυτή των λουλουδιών, των στεφανιών και των ευχών - όχι η Αγωνιστική) και πρέπει ν' ασχοληθούμε με το άμεσο μέλλον, τι μάς περιμένει, δηλαδή, το επόμενο διάστημα, τούτον το μήνα, τον επόμενο, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο κ.ο.κ.. Πολύς "τραχανάς απλωμένος" μπροστά μας και πρέπει να προετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο. Τόσο για τα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο κι εκτός αυτής, σε παγκόσμιο επίπεδο που αφορούν την ύπαρξή μας την ίδια σε τούτον τον πλανήτη, στη νέα, μετά πανδημίας, εποχή.
 
- ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ "αγκάθια" που βρίσκονται ή θα βρεθούν σύντομα μπροστά μας και θα μάς επηρεάσουν τη ζωή, για εμένα είναι τα:
 
  - Α) Οι συνέπειες του πολέμου που δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί, παρά μόνο ως η κορυφή του παγόβουνου (ασφάλεια, ενεργειακό, ακρίβεια, επισιτιστική κρίση κτλ), απ' τη στιγμή μάλιστα που τα πυρηνικά όπλα βγαίνουν στο προσκήνιο, μπορεί και όχι μόνο ως απειλή (είδαμε πως, με έναν και μόνο πύραυλο, αφανίζονται τα βρετανικά νησιά π.χ.), αλλά και ως γεγονός, εάν ο πόλεμος πάρει άλλη τροπή, καθόλου απίθανο σενάριο, όσο το ΝΑΤΟ (ΗΠΑ) θα συνεχίζουν να εμπλέκονται έμμεσα, εξοπλίζοντας την Ουκρανία.
 
  - Β) Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που πηγαίνουν απ' το κακό στο χειρότερο και το τι μέλει γενέσθαι στο Αιγαίο αλλά κι ευρύτερα στη Μεσόγειο. Οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών δε μπορεί να μην έχουν την "έγκριση" των ΗΠΑ! Δεν είναι τυχαίο το ότι ΔΕΝ καταδικάστηκαν απ' τη μεριά των Αμερικάνων (και πάλι αυτοί), τουναντίον μάλιστα συνέστησαν "να τά βρούμε" με διάλογο(!), έχουν έτοιμο σχέδιο για "συνεκμετάλλευση"! Και, ας επέλθει και πόλεμος μεταξύ μας, Ελλάδας - Τουρκίας δηλαδή! Τι τούς νοιάζει αυτούς;; Πολλά τα συμφέροντα στο Αιγαίο. Εμένα μέ φοβίζει - πρώτη φορά τόσο πολύ - η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο στις 16 του Μάη. Μπορεί να "σφραγιστούν" και οι μελλοντικές εξελίξεις για τη χώρα μας, έναντι της Τουρκίας.
 
  - Γ) Τα προβλήματα, υπαρκτά κι όχι φανταστικά, στο εσωτερικό της χώρας μας. Με μία ήδη διαλυμένη κοινωνία και με τα ΜΜΕ να συνεχίζουν να μάς αποχαυνώνουν, πασάροντας μόνο ειδήσεις της "κλειδαρότρυπας" και του κουτσομπολιού, ολοταχώς βυθιζόμαστε στο τέλμα και την ανυπαρξία. Και, φοβάμαι, δίχως επιστροφή...
 
πηγή φωτό: cnn.gr
 
Διαβάστηκε 6784 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 21:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

www.facebook.com/profile.php?id=100005493399667