Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:54 πμ
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 19:17

Το Αγρίνιο αναλαμβάνει την ΥΔΟΜ Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ομόφωνα πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου η προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αμφιλοχίας, προκειμένου ο Δήμος Αγρινίου να υποστηρίξει για ένα χρόνο τη λειτουργία της τοπικής πολεοδομίας, που έχει απομείνει χωρίς προσωπικό.

Για το θέμα υπήρξε μεν ομοφωνία στο τέλος, αλλά η συζήτησή του κράτησε σχεδόν μια ώρα καθώς «στιγματίστηκε» από την αντιπαράθεση ανάμεσα στο Δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου και το δημοτικό σύμβουλο του «Αγρίνιο Μπορείς» Π. Καψάλη με αφορμή τα ερωτήματα και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε ο τελευταίος.

Ερωτήματα για την πιθανή επιβάρυνση της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου Αγρινίου από τη στιγμή που θα εξυπηρετεί το πολεοδομικό γραφείο της Αμφιλοχίας έθεσε ο Π. Καψάλης. Ενώ έσπευσε να θυμίσει στο Δήμαρχο Αγρινίου δήλωσή του αναφορικά με το ζήτημα των απορριμμάτων του Μεσολογγίου όταν ο Γ. Παπαναστασίου είχε πει ότι ο κάθε δήμος πρέπει να λύνει μόνος του το πρόβλημα. Ακόμη ο Π. Καψάλης εκτίμησε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών δεν λύνεται με τέτοιες αποφάσεις, αντιθέτως όπως ανέφερε μια τέτοια απόφαση συγκαλύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες για το θέμα.

Ο Γ. Παπαναστασίου απαντώντας εκτίμησε ότι δεν υπάρξει πρόβλημα από τη στιγμή που η ΥΔΟΜ του Αγρινίου έχει 15 άτομα προσωπικό. «Όταν το Μεσολόγγι εξυπηρετεί τη Βόνιτσα με 3 άτομα, δεν διανοούμαι πως εμείς θα έχουμε πρόβλημα εξυπηρετώντας την Αμφιλοχία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ απαντώντας στο Π. Καψάλη χαρακτήρισε καιροσκοπική την εισήγησή του και θύμισε ότι η παράταξή του δεν είχε αντίρρηση για την υποστήριξη του Δήμου Θέρμου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, παρά το γεγονός ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Αγρινίου έχει ένα μεγάλο βάρος λόγω του μεγάλου όγκου του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου. Τέλος, σε σχέση με την αναφορά του Π. Καψάλη για το ζήτημα των απορριμμάτων του Μεσολογγίου, ο Γ. Παπαναστασίου απάντησε ότι «η σύγκριση είναι ανόμοια, αρνηθήκαμε γιατί δεν είχαμε τη δυνατότητα να δεχθούμε επιπλέον απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Στράτου, βοηθήσαμε όμως αλλιώς στέλνοντας επί μήνες απορριμματοφόρα».

Αναφορικά με την ΥΔΟΜ όμως στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπήρξε κάποια παρέμβαση από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του όμως είχε σημειώσει ότι «η ΥΔΟΜ Αγρινίου έχει οριακά επαρκή στελέχωση στα Τμήματα Πολεοδομικών Εφαρμογών και Έκδοσης Αδειών Δόμησης τα οποία εξυπηρετούν σε ικανοποιητικό βαθμό τους Πολίτες. Όμως στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών (που ασχολείται με έλεγχο αυθαίρετων και επικίνδυνων κατασκευών) υπάρχει εδώ και πολύ καιρό σοβαρή υποστελέχωση με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι Πολίτες».

«Το κλείσιμο μιας ΥΔΟΜ (π.χ. Αμφιλοχίας) με μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σε μια άλλη (π.χ. Αγρινίου) χωρίς την ταυτόχρονη ενίσχυση της δεύτερης με μόνιμο προσωπικό θα οδηγήσει και την δεύτερη σε απορρύθμιση με συνέπεια να ταλαιπωρούνται τόσο οι Πολίτες όσο και οι εργαζόμενοι» εκτιμούσε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 678 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News